Metų klaipėdiečio rinkimai: galutinis kandidatų sąrašas

Metų klaipėdiečio rinkimai: galutinis kandidatų sąrašas

"Vakarų ekspresas" nuoširdžiai dėkoja miestelėnams, kurie ir vėl itin aktyviai atsiliepė į mūsų redakcijos raginimą pagerbti uostamiestį garsinančius, puoselėjančius ir savo darbais mylinčius žmones ir pasiūlyti jų kandidatūras tradiciniams Metų klaipėdiečio rinkimams.

Šiandien skelbiame galutinį kandidatų, kurie buvo pasiūlyti Garbės klaipėdiečio, Meniškos sielos ir Jaunojo talento nominacijoms, sąrašą.

Per savaitgalį suskaičiuosime, kurie iš kandidatų buvo siūlyti dažniausiai ir pirmadienį paskelbsime, kas iš jų patenka į antrąjį rinkimų etapą. Kiekvienoje nominacijoje nuo pirmadienio bus galima balsuoti už tris dažniausiai siūlytus kandidatus.

Balsavimas vyks "Vakarų ekspreso" portalo www.VE.lt skiltyje "Konkursai" ir įmetant dienraštyje spausdinamus kuponus į urnas "Vakarų ekspreso" redakcijoje (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda) bei Klientų aptarnavimo skyriuje PC "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Balsavimas vyks nuo lapkričio 11 iki 27 d.

Pasiūlyti kandidatai

Garbės klaipėdietis

Diana Mačiūtė - už Klaipėdos vardo garsinimą savo laimėjimais Europoje ir pasaulyje. Ji - tituluočiausia karatė kiokušin sportininkė, oficialiose varžybose pelniusi net 3 medalius: pasaulio bronzos bei Europos sidabro ir bronzos.

Tomas Delininkaitis - už sidabrinį Europos vyrų krepšinio čempionato medalį.

Gvidas Skirutis ir Andrius Vaicekauskas su savo sūnumis Nojumi ir Arnu - už naują Lietuvos rekordą bei miesto populiarinimą minant dviviečius dviračius po svečias šalis.

Dominyka Stirbytė - Klaipėdos jaunųjų lyderių "Interact" klubo "Į žvaigždes" ("Ad Astra") 2011-2013 m. klubo prezidentė. Ji inicijavo klubo veiklą, organizavo, padėjo surinkti lėšas vaikams, turintiems klausos negalią, klausos aparatams pirkti. Norėdama pajusti, ką reiškia negirdėti, mergina išmoko gestų kalbą, kad galėtų bendrauti su neprigirdinčiais bendraamžiais.

Vytautas Kazlauskas ir Dainius Smatavičius - ilgametę tarnybą Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate baigę pareigūnai, už pastangas siekiant užtikrinti miestiečių saugumą.

Martinas Gusiatinas - už indėlį kuriant Šv. Pranciškaus Asyžiečio onkologijos centrą.

Mindaugas Karalius - už pastangas puoselėjant lietuvių kalbą.

Pranciškonas Benediktas (Sigitas Jurčys) - už dvasinės paramos centro statybas,"Vilties bėgimą", sergančiųjų guodimą ir vilties teikimą.

Modestas Vitkus, Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius, - už rūpinimąsi, kad Klaipėdos jaunimas gyventų turiningai ir savo laisvalaikį leistų ne gatvėje. Jo pasiekimai šioje srityje mūsų miestą garsina ir kaip pavyzdį rodo ne tik kitiems Lietuvos, bet ir užsienio šalių miestams.

Donatas Čeponis - už bronzos medalį radijo bangomis valdomų modelių pasaulio čempionate.

Sigitas Šileris - už jūrinių profesijų propagavimą tarp Lietuvos moksleivių, studentų ir gyventojų, už Lietuvos jūrinės valstybės vardo garsinimą įvairiuose renginiuose.

Vaclavas Stankevičius - už Lietuvos ir Rusijos santykių gerinimą, bendradarbiavimo plėtojimą ir kultūrinių ryšių aktyvinimą, už Lietuvos jūrinės valstybės garsinimą.

Lukas Kubilius - už Klaipėdos vardo garsinimą tarptautinėse sporto arenose. Šiemet jis tapo pasaulio karatė kiokušin vicečempionu. Tai - aukščiausias karatistų pasiekimas Klaipėdos istorijoje.

Michailas Denisenko - Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos "Apskritasis stalas" pirmininkas, už nuolatinį nuoširdų darbą su jaunimu.

"Atlanto" komanda - už po 11 metų į Klaipėdą grąžintą Lietuvos pirmenybių sidabrą.

"Neptūno" komanda - už 2012/2013 metų Lietuvos krepšinio lygos bronzos medalius.

Kazimieras Budrys - už tai, kad daugiau nei 60 metų garsina Klaipėdą savo sumanytais renginiais, pasiekimais krepšinyje, už naują idėją - krepšinio turnyrą tarp sodininkų bendrijų.

Dalytė Fabijonavičienė - Lietuvos radonojo kryžiaus draugijos Klaipėdos skyriaus sekretorė. Už jaunuolių savanorių mokymą suteikti pirmąją pagalbą, už nuoširdų darbą su pagyvenusiais žmonėmis ir jaunimu.

Vytautas Karčiauskas - vienas iš geriausių Klaipėdos menininkų, pristatęs Lietuvą ne vienoje pasaulinėje parodoje, dirbęs su olimpiniais projektais, padovanojęs miestui legendos skulptūrą.

Vaclovas Straukas - už viso gyvenimo nuopelnus fotografijos srityje.

Nijolė Sabulytė - už įsimintinus vaidmenis Klaipėdos dramos teatre.

Vilius Viktoravičius - Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas. Už darbus, neapsiribojančius vien parapijiečių interesais, pasiekimus jaunimo užimtumo srityje, Didžiojo Penktadienio Kryžiaus kelio eitynes, sugebėjimą pritraukti užsienio investuotojus, įkurtą jaunimo bažnyčios chorą, organizuojamas įvairiausias keliones, Alfa" kursus, kurių metu ir jaunimas, ir suaugę gilinasi į tikėjimą draugiškai susėdę prie puodelio arbatos kartu su klebonu, kaip su geru draugu, vadovavimą skautų stovykloms (šiais metais jis vadovavo jubiliejinei skautų stovyklai "Gėrio pėdomis 2013", kuri išrinkta jaunimo metų renginių ir apdovanota LiJOT), policijos rėmimą, septynerius metus iš eilės rengiamą vaikų ir jaunimo stovyklą "Spiečius". Jo dėka bažnyčioje yra anoniminių alkoholikų klubas.

Valentinas Šernas - JAV gyvenantis profesorius, neužmirštantis savo gimtojo miesto, atvykstantis skaityti paskaitų į Klaipėdos universitetą, kartu su savo šeimos nariais įsteigęs Šernų šeimos stipendijų fondą universiteto mokslininkams remti.

Meniška siela

Klaipėdos pramonininkų asociacijos vadovybė - už idėją skulptūrėlėmis papuošti M. Mažvydo alėjos suoliukus ir pastangas ieškant joms mecenatų.

Anatolijus Klemencovas - už šių metų Jūros šventės dekoracijas.

Klaudijus Pūdymas - už M. Mažvydo alėjos skulptūrėles, skulptūrą "Rytas" prie viešbučio "Aurora" ir skulptūrą "Išplaukusiems ir negrįžusiems "Albatrosas" Smiltynėje.

Juozas Šikšnelis ir Vytautas Čepas - už realizuotą idėją pastatyti paminklą kalbai.

Virginija Kochanskytė - už jaunųjų poetų, prozininkų bei skaitovų ugdymą.

Valentinas Masalskis - už Turgaus naktis ir Jaunimo teatro auginimą.

Vytas Karaciejus - už Klaipėdos fotografijos metraščius.

Adolfas Kundrotas - už talentą derinti fortepijonus ir pianinus, kurį vertina ir pasaulinio garso žvaigždės.

Loreta Laurinavičienė - studijos "Varsa" vadovė, už darbą su auklėtiniais, atnešantį aukščiausius įvertinimus pasauliniuose konkursuose.

Agnija Šeiko - choreografė, menininkų grupės "Žuvies akis" vadovė, "Auksinio scenos kryžiaus" laureatė, už šokio meno propagavimą.

Rasa Norkutė - rašytoja, už jos kūrinius.

Danutė Žičkuvienė - už kultūros puoselėjimą ir skleidimą Klaipėdoje. Jos dėka Klaipėdos koncertų salėje vyksta gražūs ir vertingi koncertai, orientuoti į įvairaus amžiaus žiūrovų kategorijas ir poreikius.

VšĮ "Klaipėdos šventės" kolektyvas - už Švyturių ralio idėją ir jos realizavimą.

Algirdas Guzauskas - už nuolatinį profesonalaus baleto koncertų ir dailės parodos "Dainuojanti siena" organizavimą.

Algirdas Auruškevičius - už uostamiesčio futbolininkų įamžinimą istorinėje knygoje "Pradingęs Atlantas".

Angelina Banytė - už sukurtas freskas.

Pranciškonas Benediktas (Sigitas Jurčys) - už koncertus Šv. Pranciškaus koplyčioje.

Raimonda Nabažaitė - Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto doktorantė, už įdomius atradimus Klaipėdos senamiestyje.

Vaidas Kvedaras - už organizuojamą vienintelį Baltijos šalyse gatvės cirko festivalį "Stebuklų šalis", už "Švyturio menų doko" įkūrimą.

Tatjana Romaškina - profesorė, pedagoginį darbą dirbanti 37 metus, iš kurių - 27 m. Klaipėdos universiteto Menų fakultete (anksčiau - Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetai), paruošusi visą plejadą tarptautinių konkursų laureatų.

Daina Bertulienė - ilgametė "Žuvėdros" šokėja, dabartinės "Žuvėdros" ir mažųjų "žuvėdriukų" trenerė.

Jaunasis talentas

Lukas Alsys - Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mokinys, pripažintas geriausiu skaitovu dainuojamosios poezijos konkurse "Nuo Mažvydo iki Grajausko", laimėjęs respublikinį skaitovų konkursą, vykusį Maironio muziejuje, respublikinį Valančiaus raštų skaitymo konkursą, ypač įtaigiai suvaidinęs vaidmenį meniniame filme "(NE)MEILĖ".

Dovydas Drakšas - Klaipėdos licėjaus moksleivis, už Tarptautinės chemijos olimpiados sidabro medalį, Tarptautinės gamtos mokslų olimpiados bronzos medalį, ES gamtos mokslų olimpiados sidabro medalį, prizines vietas respublikinėse olimpiadose.

Meilita Selivončikaitė - 8-metė Hermano Zudermano gimnazijos moksleivė, už šešis medalius sportinės gimnastikos srityje, antrąją vietą tarptautiniame šokių konkurse "Debut" Latvijoje, laimėtą skaitovų konkursą ir vaidmenis dramos būrelyje.

Mantas Čeponis - Vitės pagrindinės mokyklos mokinys, už bronzos medalį radijo bangomis valdomų modelių pasaulio čempionate.

Justas Žemgulys, buvęs Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos dvyliktokas, šiais metais laikęs penkis brandos egzaminus ir gavęs aukščiausius - šimto balų - įvertinimus. Šiemet visoje Lietuvoje tokių rezultatų buvo vos keturi.

Gabrielė Jurevičiūtė - Klaipėdos jaunimo centro dailės studijos "Varsa" auklėtinė, kurios kūrinys konkurse "The 20-th Annual World childrens Picture Contest" buvo įvertintas aukso prizu ir nurungė 30 tūkst. vaikų ir jaunuolių iš 75 pasaulio šalių piešinius.

Julius Dinapas - Klaipėdos jaunimo centro dailės studijos "Varsa" auklėtinis, kurio kūrinys "Mano šalies spalvos" Brazilijoje vykusiame tarptautiniame projekte "Menas - taikai 2012" laimėjo auksą.

Edgaras Kerpė - šokių kolektyvo "Intrus" auklėtinis, pasaulio gatvės šokių čempionate solo kategorijoje laimėjęs bronzos medalį.
Steponas Zonys - už pergales tarptautiniuose vokaliniuose konkursuose ir Klaipėdos miesto garsinimą užsienyje.

Skaistė Venckutė - 2013 m. Europos jaunių (iki 18 m.) karatė kiokušin čempionė.

Dominykas Lenkauskas - 2012-2013 metų "Ąžuolyno" gimnazijos mokinių parlamento pirmininkas. Už suaktyvintą Mokinių parlamento veiklą, įvairius renginius ir akcijas.

Kristijonas Mineikis - Klaipėdos licėjaus moksleivis, respublikinio geografų konkurso "Euroscola" nugalėtojas, labdaros renginių sergantiems vaikams organizatorius, Lietuvos mokinių chemijos olimpiados III vietos laimėtojas.

Jonas Viršilas - Klaipėdos licėjaus moksleivis, garsinantis Klaipėdą Lietuvos gamtos mokslų olimpiadoje (aukso medalis), Respublikiniame fizikos čempionate (I vieta), Lietuvos mokinių fizikos olimpiadoje (I vieta), Jaunųjų matematikų varžybose (II vieta), Lietuvos mokinių biologijos olimpiadoje (III vieta), Lietuvos mokinių chemijos olimpiadoje (I vieta), Respublikiniame lietuvių kalbos konkurse "Švari kalba - švari galva" (III vieta).
Gediminas Usevičius - Klaipėdos licėjaus moksleivis, tiksliųjų mokslų pasiekimais garsinantis Klaipėdą Lietuvos mokinių fizikos olimpiadoje (I vieta), chemijos olimpiadoje (II vieta), matematikos olimpiadoje (I vieta).

Vilija Bogušaitė - Eduardo Balsio menų gimnazijos mokinė smuikininkė, 2013 m. tarptautiniame konkurse "Gradus ad parnassum" laimėjusi 1-ąją vietą.

Grupė "Hit-Kick" - greitai išpopuliarėjusi jauna grupė, grojanti "gypsy" džiazą.

Karolis Žioltikovas - Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedros pirmakursis, daugelio muzikinių projektų dalyvis ir prizininkas.

Aušra Vaštakaitė - kompozitorė, muzikos aranžuotoja, įvairių festivalių, audiovizualinių projektų dalyvė, spektakliams skirtos muzikos kūrėja. Šiemet pasiūlyta profesionalaus teatro meno kūrėjų premijai gauti už muzikos sukūrimą lėlių spektakliui suaugusiems "Šalia".

Edita Bodrovaitė-Rūkienė - "JazzVoices" Lietuvos rinktinės narė, vaidinanti ir dainuojanti "Grock" studijos roko operoje "Eglė žalčių karalienė", krikščioniškos muzikos chore "Soli Deo".

Benediktas Mickus - 2013 metų Europos jaunimo olimpinio festivalio nugalėtojas 800 m bėgimo distancijoje.

Dominykas Kerpė - Klaipėdos licėjaus muzikuojantis ir kūrybiškas dešimtokas, Tarptautinio Panevėžio džiazo festivalio nugalėtojas instrumentalistų, STOP Jazz ir ansamblių kategorijose, Klaipėdos miesto meninio skaitymo ir Maironio skaitovų konkurso prizininkas.

Adelė Daunoravičiūtė ir Kristina Budvytytė - Klaipėdos universiteto studentės pianistės, su triumfu koncertavusios Niujorko koncertų salėje "Carnegie Hall". Jos tapo pasaulinio konkurso "American Protege" laureatėmis. Studentės garsina šalį ir kituose tarptautiniuose konkursuose ir jau ne pirmus metus už tai pagerbiamos Prezidentūroje.

Skaistė Svajonė Jazilionytė ir Mamertas Ložys - daugkartiniai Lietuvos sportinių šokių čempionai. Už aukščiausius pasiekimus Pasaulio ir Europos sportinių šokių konkursuose garsinant Klaipėdos vardą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder