Kristina Buslajeva: "Prisijaukinkime senatvę"

Kristina Buslajeva: "Prisijaukinkime senatvę"

"Metų klaipėdiečio" rinkimuose gausaus palaikymo sulaukusi Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Kristina Buslajeva juokauja, kad žmonėms turbūt patinka, kad ji yra mėgstanti bendrauti ir ieškanti būdų, kaip senjorams suorganizuoti įdomesnių veiklų.

"Metų klaipėdiečio" nominacijai pasiūlyta K. Buslajeva jau 10 metų vadovauja Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijai, skatina ir kviečia kuo daugiau senjorų išeiti iš namų, neužsidaryti, bendrauti, dalyvauti renginiuose ir meninėje veikloje.

"Nustebau, kad išėjau į finalinį rinkimų etapą. Net nežinojau, bet labai greitai asociacijos nariai paskambino man ir pranešė. Man net streso šiek tiek įvarė. Galvoju, kad nesu aš jau tokia nusipelniusi. Dirbu savo darbą paprastai, jau net šiek tiek pavargau. Asociacijoje dirbu jau 10 metų, galvojau, gal jau užteks, bet vis mane kažkaip užkabina, vis kokį projektą parašau", - atviravo K. Buslajeva.

Jus nominavo už ilgametę veiklą su senjorais ir dėl senjorų. Kokią matote savo darbo svarbą ir prasmę?

Noriu, kad žmonės būtų labiau gerbiami ir mylimi. Senjorai yra tokia grupė žmonių, kurie nori kur nors dalyvauti, būti matomi. Jei matau, kad galiu jiems padėti, aš ir padedu. Daugiausia asociacijos narių yra 70-80 metų amžiaus, jiems norisi dėmesio, bendravimo, saviraiškos. Geriausia visa tai pasiekti per saviveiklą - šokius, dainas. Bet dabar toks laikotarpis, kai saviveiklos neužtenka, todėl ieškau būdų, kad jie daugiau sužinotų apie lyderystę, iniciatyvas, patys siūlytų idėjas.

Kaip koronavirusas paveikė jūsų veiklą?

Mokomės naudotis technologijomis, turėjome ir nuotolinių mokymų, paskaitų, buvo streso visiems susijungti programas, nes tik jaunesniems tai yra paprasta. Bet pavyko, pamatėme save ekranuose, kaip atrodome per kameras, ar gražūs (juokiasi). Daugelis nedrįsta dar naudotis internetu, bijo ką nors netyčia padaryti negerai. Norisi daugiau sporto renginių, nes dainų ir šokių nebeužtenka, reikia ir kitokio judėjimo. Vasarą buvome koronos priversti išeiti į lauką, bet tai mums patiko ir dabar norisi daugiau renginių gryname ore, kad galėtų dalyvauti daugiau žmonių, tada nebūsime taip atskirti ir užsidarę namuose.

Ar jūsų bendruomenė gausi?

Yra 225 aktyvūs nariai, kurie moka nario mokestį. Bet dar tiek pat ateina rečiau, į konkrečias veiklas. Jie ateina į kokį nors renginį, pasiklauso koncerto. Su visais ateinančiais pasidalijame arbata, sausainiais, sveikiname vieni kitus per šventes. Bet tegul jie ateina - mes džiaugiamės, kad jie ateina. Kai kuriems net arbatos atsigerti su mumis yra labai svarbu.

Bet tie 500 žmonių yra tokia maža visų Klaipėdos pensininkų dalis... Vis galvoju, kaip pasiekti kitus.

Ar jums nepritrūksta energijos?

Oi, aš gerai įsikraunu! Jei kurią nors dieną nenuvažiuoju prie jūros ar į mišką, negaliu nusėdėti. Kiekvieną dieną turiu bent dvi valandas kažkur pasivaikščioti. O jei mane kas nors pakritikuoja, aš dar daugiau energijos įgaunu. Kai man spiria, noriu įrodyti, kad kažką sugebu. Esu labai tipiškas Ožiaragis.

Ką jums reiškia "Metų klaipėdiečio" rinkimų nominacija ir gausus palaikymas, kurio jau sulaukėte?

Sunkesniais laikais žmonės vieni kitų nebemyli ir apskritai savo kaime pranašu nebūsi. Juokauju, kad čia būdas pasitikrinti, ar mane tebemyli žmonės. Bet tikrai manau, kad buvo nominuota daug labiau nusipelniusių žmonių, todėl nesitikėjau, kad taip už mane balsuos. Bet dabar suprantu, kad žmonėms įdomu, jiems patinka, kad aš tokia pašnekanti. Tai, kad mane taip palaiko, labai paglosto širdį.

"Metų klaipėdiečio" rinkimai kandidatams suteikia galimybę perduoti skaitytojams svarbią žinutę apie save, savo veiklą, džiaugsmus ar skaudulius. Ką jūs norėtumėte, kad klaipėdiečiai išgirstų?

Apie save kalbėti sunku, tegul pasakoja kiti. Bet labai noriu, kad būtų išgirstas mūsų noras sukurti tokį senjoro transporto bilietą 70 metų ir vyresniems žmonėms, kokį turi Kaunas. Kauniečiai rado lėšų, galbūt ir mums pavyktų. Kalbėsiuos su Savivaldybe, pabandysiu užmesti meškerę.

Norėčiau dar visiems pasakyti, ką visada sakau - prisijaukinkime senatvę. Negalvokime apie tai, kokie mes raukšlėti ar seni. Gražiai eikime į tą rudenį, per daug negalvodami, kas bus ateityje. Kol judame, judėkime, džiaukimės gyvenimu, linksminkimės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder