Jaunieji futbolininkai: "Dėl Klaipėdos garbės kovėmės iš paskutiniųjų"

Jaunieji futbolininkai: "Dėl Klaipėdos garbės kovėmės iš paskutiniųjų"

"Vakarų ekspreso" organizuojamuose "Metų klaipėdiečio" rinkimuose su dviem į finalinį etapą patekusiais nominantais kategorijoje "Jaunasis talentas" varžosi ir pasaulinių jaunimo žaidynių sidabro medalius iškovoję dešimtmečiai Klaipėdos futbolo mokyklos atstovai. Romualdo Norkaus auklėtiniai praėjusią vasarą Austrijoje, Klagenfurte, vykusiose žaidynėse sužibėjo tarp 48 komandų iš dešimties pasaulio šalių.

"Vaikams tokios varžybos - puiki patirtis. Džiaugiamės, kad mums gerai pavyko reprezentuoti Klaipėdos vardą. Juk tai varžybos, kurias stebėjo tūkstančiai žiūrovų. Renginys buvo labai gerai organizuotas: žaidynių atidarymą stadione stebėjo per 20 tūkstančių žiūrovų, dangų nušvietė fejerverkai. Futbolo varžybos vyko centrinio stadiono pagrindinėje aikštėje, kurioje buvo žaidžiamos Europos čempionato grupės rungtynės. Vaikams tokios išvykos - išties naudingos ir įdomios", - sakė treneris R. Norkus.

Jis pabrėžė, kad vaikai Austrijoje labai stengėsi ir iš kitų komandų išsiskyrė kovingumu.

Šiose žaidynėse varžėsi Kroatijos, Italijos, Slovakijos, Meksikos, Vokietijos, Turkijos, Austrijos, Indijos, Lenkijos ir Lietuvos ekipos.

Klaipėdiečiai grupės varžybose rezultatu 6:0 sutriuškino Austrijos komandą, 2:1 nugalėjo kroatus ir lygiosiomis (3:3) sužaidė su italais. Savo grupėje R. Norkaus auklėtiniai buvo pirmi ir pusfinalyje susitiko su kitoje grupėje antrąją vietą iškovojusia Miuncheno komanda. Pergalę po atkaklios kovos rezultatu 5:4 šventė klaipėdiečiai.

Deja, mūsų miesto jaunieji futbolininkai finale pritrūko jėgų - rezultatu 0:6 nusileista Kelno "Viktoria" komandai.

"Tai jau buvo penktosios mūsų rungtynės. Tiesiog nebeturėjome jėgų, o ir priešininkas - išties puikus", - teigė R. Norkus.

Pasiteiravus, ar tikėjosi, kad jo treniruojama komanda bus tarp "Vakarų ekspreso" organizuojamų "Metų klaipėdiečio" rinkimų nominantų, R. Norkus atsakė: "Visi mes dirbame savo darbą, stengiamės, ir tiek. Vieną kartą pavyksta geriau, kitą kartą - blogiau. Sporte pasitaiko visko: būna ir juodų dienų, būna, kad sėkmė veidu atsigręžia į tave. Sportininkai visada stengiasi kuo geriau atstovauti savo miestui. Juk ugdome kovotojų charakterį. Kai stengiesi iš širdies, iškovoji pergales ir tave pastebi bei įvertina - dvigubas džiaugsmas. Tai dar labiau skatina siekti užsibrėžtų tikslų: tobulėti ir vis veržtis į priekį, kilti karjeros laiptais."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder