Diana Mačiūtė: "Mėgaujuosi kiekviena sporto akimirka"

Diana Mačiūtė: "Mėgaujuosi kiekviena sporto akimirka"

"Jei pradėčiau skaičiuoti, kiek per beveik 22 karatė trenerės darbo metus išugdžiau auklėtinių, turbūt patekčiau į keturių nulių zoną. Kai ateinu į salę pas vaikus, pati grįžtu į vaikystę - esu tokia pati, kaip ir jie. Matyt, todėl mums sutarti puikiai sekasi, nes esame draugai, o ne trenerė ir auklėtiniai. Man didžiausias malonumas stebėti, kaip vaikai save pažįsta, tobulėja", - sakė į "Metų klaipėdiečio" rinkimų finalą patekusi tituluota karatistė ir trenerė Diana Mačiūtė.

Jos gyvenimo credo: "Niekada nesustoti."

"Laiko, skirto sportui, treniruotėms, neskaičiuoju. Tiesiog visa tai atlieku iš širdies ir mėgaujuosi kiekviena akimirka", - sakė ji.

D. Mačiūtė yra kovos menų klubo "Okinava" prezidentė, pati aktyviai sportuojanti nuo paauglystės - iš viso jau 26-erius metus, o treniruoti jaunąją Klaipėdos sportininkų kartą pradėjo 1998 metais.

Jos titulai iškalbingi - daugkartinė Europos suaugusiųjų karatė kiokušin čempionų nugalėtoja ir prizininkė, pasaulio KWA čempionė ir karatė kiokušin prizininkė, Belgijos, Kroatijos ir daugelio kitų Europos šalių atvirų pirmenybių nugalėtoja.

"Džiugu, kad šiemet nuotoliniu būdu vykusiame Europos čempionate "Okinavos" klubas buvo pripažintas techniškiausiu tarp visų Senojo žemyno klubų. Tai didelis ir garbingas įvertinimas. Kai rezultatai sparčiai juda į priekį, motyvacija dirbti ir plėsti klubo veiklą tik didėja", - pabrėžė ji.

Jus nominavo už ilgametę veiklą sporto srityje. Kokią matote savo darbo svarbą ir prasmę?

Mane džiugina, kad vaikai ir jaunimas orientuojasi į procesą, fizinį aktyvumą ir taip tampa stipresniais visomis prasmėmis. Pandemija dar labiau išryškino sporto naudą. Mes nesustojame - aktyviai sportuojame ir nuotoliniu būdu, svarbu neprarasti gyvenimo džiaugsmo ir optimizmo.

Ką jums reiškia "Metų klaipėdiečio" rinkimų nominacija ir gausus palaikymas, kurio jau sulaukėte?

Džiugu, kad žmonės mato, pastebi ir palaiko. Jaudinantis įvertinimas...

Ar tikėjotės patekti į finalą?

Apie tai nemąsčiau, tiesiog daug dirbu ir tik iš aplinkinių sužinojau, kad esu nominuota ir patekau į finalą. Tai išties maloniai nustebino.

Ne tik pati aktyviai sportuojate, bet ir ugdote jaunąją sportininkų kartą. Ar kada bandėte skaičiuoti, kiek klaipėdiečių per daugiau nei 20 metų darbo patirtį sporto srityje išugdėte čempionais ar prizininkais? Kiek apskritai per tiek metų pas jus galėjo treniruotes lankyti vaikų ir jaunimo?

Man svarbu ne tik taurės, trofėjai ir titulai, bet ir pats procesas, žmogaus tobulėjimo galimybės. Čempionų ir prizininkų išugdyta galybė - iš kiekvienų varžybų grįžtame su medaliais ir taurėmis. Džiugu, kad kasmet į mūsų karatė šeimą įsilieja vis naujų žmonių, tad būtent ta plėtra ir degančios noru sportininkų akys verčia nesustoti ir judėti tik pirmyn.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder