Čempionų kalviui nominacija buvo netikėta

Čempionų kalviui nominacija buvo netikėta

Iš dugno - į pačią viršūnę. Taip galima apibūdinti Klaipėdos rankinio klubo "Žemaitijos dragūnas" žaidimą pastarąjį dešimtmetį. Ir už tai komandos vyriausiąjį trenerį Artūrą Juškėną "Metų klaipėdiečio" konkurse šiemet siūloma išrinkti "Garbės klaipėdiečiu".

Nors sakoma, kad laimi komanda, o pralaimi treneris, šiuo atveju tokia nerašyta taisyklė negalioja - besidomintys rankiniu žino, kad A. Juškėno nuopelnai šiai sporto šakai Klaipėdoje yra milžiniški.

41 metų buvęs rankininkas trenerio karjerą pradėjo labai anksti, būdamas vos 19 metų. Jis tuo metu dar atstovavo legendinei Klaipėdos komandai "Maistas", su kuria 1990 metais tapo Lietuvos čempionu.

Per savo karjerą A. Juškėnas sulaukė pripažinimo ne tik gimtajame mieste, bet ir visoje Lietuvoje - jis šiuo metu yra šalies vyrų rankinio rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas.

Tie, kurie bent kartą matė "Žemaitijos dragūno" varžybas, žino, kad šiam treneriui rankinis reiškia beveik viską, į žaidimą įsijautęs A. Juškėnas neslepia nė mažiausios emocijos. Beje, "Žemaitijos dragūno" trenerių štabe jam asistuoja žmona Rasa, su šia sporto šaka "draugauja" ir jųdviejų atžala - sūnus Lukas, kuris lanko rankinio treniruotes.

Rankinio specialistas nominuotas už skambias jo treniruojamos komandos pergales pastaraisiais metais. Dvejus metus paeiliui "Žemaitijos dragūnui" Lietuvoje lygių nėra - jis laimi ir nacionalinį čempionatą, ir LRT didžiąją taurę - prestižiškiausią prizą, dėl kurio kovoja šalies rankininkai. Per šį laiką klaipėdiečių komandos pavadinimas buvo linksniuojamas ir užsienyje: ekipa dalyvavo Europos taurių laimėtojų taurės turnyre bei žaidė su Norvegijos ir Slovakijos klubais.

O dar prieš kelerius metus komanda nė iš tolo neprilygo lyderiams, todėl netolimoje praeityje tikinčiųjų, kad Klaipėdos komanda bus pajėgiausia Lietuvoje, buvo kur kas mažiau nei dabar.

Tačiau A. Juškėnas tikėjo ir privertė patikėti kitus - jis net sunkiausiais laikais, kai nebuvo nei pasiekimų, nei pinigų, sugebėjo išlaikyti komandos branduolį bei motyvuoti žaidėjus.

"Darėme, darėme, darėme ir padarėme", - yra sakęs treneris, kurio svajonė yra paversti Klaipėdą rankinio centru ir įkurti šios sporto šakos akademiją.

"Kai pamačiau, jog esu nominuotas, nustebau, man tai labai netikėta. Nepamenu, jog tokiuose rinkimuose dalyvautų sportininkų treneriai, dažniau siūlomi patys sportininkai", - sakė A. Juškėnas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder