Klaipėdiečiai - už seną parko pavadinimą

Klaipėdiečiai - už seną parko pavadinimą

Ketvirtadienį surengtame vakare "Akimirkos, kurios šildo", skirtame prisiminti gražiausius uostamiesčio Poilsio parko metus, ne tik dalytasi emocijomis, bet ir diskutuota dėl parko pavadinimo.

Vakarą surengė visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" (asociacija "Aš Klaipėdai"), kuris jau antruosius metus plėtoja parko atgaivinimo idėją.

Į vakarą susirinkusieji klaipėdiečiai su parku susiję įvairiausiomis likimo gijomis: vieni čia vykusiuose šokių vakaruose rado meilę ir sukūrė šeimas, kiti jo sportinių veiklų pasiūlos dėka didžiuojasi įspūdingais pasiekimais, treti tiesiog mena smagias akimirkas, praleistas čia su artimaisiais ir vaikais.

Vakare dalyvavo ir XX a. 7-ajame dešimtmetyje parkui vadovavęs Vincas Steponaitis, ne iš nuogirdų prisimenantis, kaip Klaipėdoje buvo kuriama tais laikais itin moderni laisvalaikio oazė.

Ne vienas renginio dalyvis išreiškė nuomonę, kad rekonstruota ir naujam gyvenimui prikelta žalioji zona turėtų atgauti ir ankstesnį - Klaipėdos kultūros ir poilsio parko - pavadinimą, kuris esą tiksliau apibrėžia jo funkcijas ir kartu įpareigoja miestelėnus jį gerbti ir tausoti.

Žinia, šiemet jame laukiama materialių investicijų - Klaipėdos miesto savivaldybės ir Europos Sąjungos finansuojamas parko rekonstrukcijos projektas iš popierių turėtų persikelti į tikrovę.

Visuomeninio judėjimo lyderė Jolanta Norkienė pasidžiaugė susirinkusiųjų aktyvumu. Moteris prisiminė pernai organizuodama talką šiame didžiausiame ir bene solidžiausia istorija pasigirti galinčiame miesto parke susidūrusi su informacijos apie jį stoka.

"Nuėjusi į biblioteką paprašiau visų leidinių apie parką ir kuo daugiau nuotraukų. Bibliotekininkė paaiškino, kad geriausiu atveju surasiu kokias dvi - daugiau jų esą neišsaugota, ir paragino prašyti nuotraukų iš klaipėdiečių, o vėliau galbūt net išleisti knygą. Per metus jau surinktų nuotraukų tikrai turėtų jai pakakti ir visą darbą turėtų vainikuoti knygos apie parko istoriją išleidimas", - sakė J. Norkienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder