Pralėkė antroji Klaipėdos džiazo fiestos diena

Pralėkė antroji Klaipėdos džiazo fiestos diena

Penktadienį audringai nuaidėjo 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio antroji diena! Kruizinių laivų terminale tūkstančiai gerą muziką mylinčių gerų žmonių šėlo drauge su galinguoju Dublino gospelo choru, charizmatiškąja Nina Attal ir daugeli kitų džiazo bei „world“ muzikos atlikėjų.

„Neapsakomai malonu matyti tūkstantinę džiazo mylėtojų minią, kuri mėgaujasi muzika, tuo kvėpuoja bei atgalinį ryšį išreiškia savo šypsenomis ir gera nuotaika. Tai tik dar kartą patvirtina, jog mūsų pastangos organizuojant šį, jau 23-ąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį nenuėjo veltui. Labai džiaugiuosi puikiu penktadienį koncertavusio Janno Trump & Trump Conception pasirodymu, įkvepiančiu ir lyg dangaus pakylėjančiu Dublino gospelo choru ir be abejo jauna, bet neapsakomai talentinga, energinga ir charizmatiškąja Nina Attal. Turbūt vertėtų pridurti, kad dar didesnė džiazo banga visų lauks šeštadienį“, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Šeštadienį nuo 18.00 val. Kruizinių laivų terminale pasirodys gaivus šių metų festivalio siurprizas grupė „Chiefs Band“ iš Baltarusijos, iškart po jo seks saksofono ir fleitos virtuozas Francisco Angel Blanco „Latino“, kuris pasirodys drauge su geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius regiono džiazo muzikantus vienijančiu Klaipėdos džiazo orkestru. Vėliau ant scenos bus galima pamatyti būgnininko, perkusininko Vern Spevak ir trimito virtuozo David Katz bei Klaipėdos džiazo orkestro jungtinį pasirodymą, o iškart po jų geros muzikos dozę drauge su savo grupe atveš vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų Wojtek Pilichowski.

Visai vakarėjant romantiškuose muzikos garsuose visus festivalio žiūrovus paskandins „Till Brönner septet“, o vakaro pabaigoje įvyks iš Izraelio atvykusio absoliutaus muzikos fenomeno, dar vadinamo „nesustabdoma funk ritmo mašina“, grupės „Funk‘n‘Stein“ pasirodymas, tapsiantis viską vainikuojančiu 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio koncertu.

Pasibaigus paskutiniam koncertui, visi ir vėl bus kviečiami į klube „Kaštonas“ (Danės g. 6) vyksiantį „Jam session“ kartu su rinktinėmis džiazo pajėgomis.

XXIII KLAIPĖDOS PILIES DŽIAZO FESTIVALIO PROGRAMA

Birželio 3 d., ŠEŠTADIENIS

18:00 val. - Kruizinių laivų terminalas

„Baltic sail“ didžiųjų burlaivių regata

Regata „Jūrinių jachtų taurė - Klaipėda JAZZ race“

Chiefs band / Baltarusija (Pasirodymą pristato Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija)

Francisco Ángel Blanco "Latino" ir Klaipėdos džiazo orkestras / Ispanija, Lietuva

Vern Spevak, David Katz ir Klaipėdos džiazo orkestras / JAV, Lietuva (Pasirodymą pristato KLASCO)

Wojtek Pilichowski / Lenkija

Till Brönner Septet / Vokietija (Rinktinį pasirodymą pristato bendrovė "Volfas Engelman")

Funk'n'stein / Izraelis (Pasirodymą pristato Izraelio ambasada Lietuvai)

00:30 val. - klubas „Kaštonas“ Danės g. 6

„Jam Session“ - Rinktinės džiazo pajėgos / Lietuva

Birželio 4 d., SEKMADIENIS

12:00 val. – Kruizinių laivų terminalas

Regata „Jūrinių jachtų taurė - Klaipėda JAZZ race“

12:00 val. - Dreverna

Vaikų „Optimist“ klasės jachtų regata „Klaipėda Jazz Dancer“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder