Klaipėdos pilies džiazo festivalis tęsiasi: trečioji diena

Klaipėdos pilies džiazo festivalis tęsiasi: trečioji diena

Šiandien išaušo jau trečioji, kulminacinė, 25-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena. Vakar Kruizinių laivų terminale publiką į nenuvaldomą siautulį pasinerti privertę prancūzai „Electro Delux Band“, JAV atlikėja Nicole Zuraitis ir Karinių jūrų pajėgų orkestras, „Shalosh“ iš Izraelio bei Gregory Boyd kartu su „Alexey Petukhov trio“ koncertų scenos vietą užleidžia šiandienos atlikėjams

Šeštadienis pasiūlys ne ką mažiau gero, kokybiško džiazo, o Kruizinių laivų terminale pasirodys išskirtinės žvaigždės.

Be to, šiandien nuo vidurdienio stipriausios Lietuvos kreiserinės jachtos vėl rungsis Lietuvos ORC čempionate KLAPĖDA JAZZ. 

Nuo 18 val. klausytojai kviečiami į Kruizinių laivų terminalą, kur jūsų lauks skoningo džiazo atlikėjai iš Ukrainos Laura Marti ir „Jazz in Kiev Band“. Grupė nustebins Klasikinio džiazo, funk ir soul muzikos bei karštų Lotynų Amerikos ritmų deriniu. Visa tai skoningai ir nepriekaištingai apjungs nuoširdus ir turtingas vokalistės Laura Marti tembras. Pastaroji atlikėja taip pat yra muzikos bei tekstų autorė. Pagal kilmę Laura – armėnė, kuri pasižymi išskirtiniu gebėjimu atlikti savo programos kūrinius net šešiomis kalbomis. Laura Marti tapo kelių tarptautinių ir daugelio Ukrainos konkursų nugalėtoja, taip pat ji bendradarbiavo su daugybe žinomų muzikantų bei dalyvavo garsiausiuose festivaliuose. Atlikėjai vakaro koncerte pritarsiantį kolektyvą „Jazz in Kiev Band“ subūrė muzikologas, festivalių organizatorius, radijo laidų vedėjas Aleksej Kogan, dar vadinamas „žmogumi-džiazu“. Grupė bei bosinės gitaros virtuozas žada puikų pasirodymą.

Muzikantus scenoje keis dar viena pažiba – iš Lenkijos kilęs bosinės gitaros profesionalas Wojtek Pilichowski. Muzikantas kvies publiką įsiklausyti į save ir nusimesti netikrumo kaukes. Neblėstančia energija pulsuojantis atlikėjas kiekvieną kartą pateikia vis originalesnių muzikinių idėjų, yra linkęs eksperimentuoti. Tad nenuostabu, kad muzikantas – tikras publikos numylėtinis, kurio biografijoje – 16 solinių ir daugiau nei 200 kartu su kitais žymiais atlikėjais įrašytų albumų, parduotu per 6 mln. kopijų tiražu.

Vėliau vakaro kulminacinį koncertą pratęs šių metų Klaipėdos pilies džiazo festivalio veidas – gitaristas Tom Ibarra iš Prancūzijos. Nuo mažens T. Ibarra demonstravo meilę gitarai, kurią paveldėjo iš savo pirmojo mokytojo – senelio. Vėliau išmokęs džiazo ir bliuzo pagrindų, jaunasis muzikantas pats ėmė kurti, dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose talentų konkursuose bei festivaliuose. Talentingas jaunuolis iškart buvo pastebėtas, jo profesionalumas įvertintas aukščiausiais balais ir daugybe prizinių vietų. O jau 15-os T. Ibarra išleido debiutinį albumą bei buvo pakviestas pasirodyti su žymiausiais atlikėjais, tarp kurių – Didier Lockwood, Sylvain Luc,Thomas Enhco, Richard Bona bei džiazo muzikos legenda – Marcus Miller. 

Šių metų festivalį užbaigs – gitaros virtuozas Al McKay ir jo projektas „Al McKay‘s Earth, Wind & Fire Experience“. A. McKay – buvusios legendinės JAV grupės „Earth, Wind & Fire“ narys. Tad atlikėjų pasirodymas festivalio gerbėjus ne tik nukels į pastarosios grupės karaliavimo laikus, bet ir leis jiems pasimėgauti geriausiais 1970-ųjų–1980-ųjų muzikos hitais. Iš JAV kilęs Al McKay dar būdamas 18-kos koncertavo su tokio kalibro žvaigždėmis kaip Ike ir Tina Turner, taip pat žymiuoju Sammy Davis Jr.  Tad nepasinaudoti unikalia galimybe nemokamai išvysti šio fenomenalaus projekto pasirodymo – tiesiog neįmanoma.

Po vakaro koncerto, norintys pratęsti siautulingą džiazo muzikos vakarėlį, kviečiami apsilankyti „Amberton“ viešbučio 21-ame aukšte, kur „Sky21“ terasoje vyks Jam session.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms - birželio 6–8 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder