Klaipėdietis tapo Tauragės valdžios dalimi

Klaipėdietis tapo Tauragės valdžios dalimi

Dienraštis "Tauragės kurjeris" išsiaiškino, kad buvusiam Klaipėdos miesto tarybos nariui Kęstučiui Gabšiui, tapusiam šio rajono mero patarėju, bus mokamas didesnis atlyginimas negu kitiems tokiems pat specialistams.

Tačiau šios Savivaldybės klerkai ne tik kad atsisakė atskleisti šio viešo asmens algos dydį ir paaiškinti, kuo šis žmogus išskirtinis, bet ir apsiginklavo nauja viešosios informacijos teikimo forma ir tvarka, rašo "Tauragės kurjeris". Leidimus savo pavaldiniams atsakyti į visuomenės ir žurnalistų klausimus nuo šiol išduos Savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Iš neoficialių šaltinių "Tauragės kurjeris" sužinojo, kad naujajam Tauragės mero Sigito Mičiulio patarėjui, klaipėdiečiui K. Gabšiui, pareigas eiti pradėjusiam sausio 4-ąją, atlyginimas bus mokamas gerokai didesnis negu kitiems dviem mero patarėjams. Savivaldybės interneto svetainėje skelbiama, kad kitiems dviem mero patarėjams mokamas 1 074 Eur atlyginimas (neatskaičiavus mokesčių).

Kęstutis Gabšys, mero komandos teigimu, atsakingas už visuomenei pateikiamą Savivaldybės informaciją ir Savivaldybės įvaizdžio gerinimą.

Koks tiksliai atlyginimas bus mokamas K. Gabšiui ir kodėl jis didesnis negu kitiems patarėjams, žurnalistams buvo patarta klausti Savivaldybės Buhalterijos skyriaus.

"Tauragės kurjeriui" pats paskambinęs K. Gabšys atsisakė atsakyti į klausimą, koks atlyginimas jam bus mokamas. Jo aiškinimu, atlyginimo dydžio atskleidimas pažeistų jo, kaip asmens, privatumą, nesvarbu, kad mero patarėjas - viešas asmuo, o atlyginimas jam mokamas iš rajono biudžeto lėšų.

"Aš labai atvirai sakau - jeigu einam oficialiu keliu, man reikia rašyti leidimą, kad duotų mano asmens duomenis, ir tai užtrunka. Bet aš asmeniškai galiu pasakyti, kad man atlyginimas yra mokamas pagal 14-ą kategoriją Valstybės tarnybos įstatymo tvarka. Jeigu jūs Valstybės tarnybos įstatymą atsidarytumėt, matytumėt visus koeficientus, aš pats nelabai žinau. Man rodos, koeficientas yra septyni ir jis yra dauginamas iš kažkokio skaičiaus. Jokių priedų ir kelionės kompensacijų aš negaunu. Visi Savivaldybės atlyginimai yra skelbiami Savivaldybės interneto svetainėje. Atlyginimo pinigine išraiška dar nesu gavęs. Jūs įstatymą pasižiūrėkit ir paskaičiuokit. Valstybės politikų atlyginimai yra vieši. Aš esu ne politikas, o politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas. Jis nėra skelbtinas kaip mero atlyginimas ar ten kitų", - tikino K. Gabšys.

Savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus vedėja Redutė Masolienė po žurnalistės pokalbio su K. Gabšiu sakė, kad atlyginimo dydžio be paties asmens sutikimo skelbti negalima. Paprašyta patvirtinti arba paneigti, kad mero patarėjui K.Gabšiui atlyginimas bus mokamas didesnis negu kitiems mero patarėjams, R. Masolienė to nei paneigė, nei patvirtino, tik patikino, kad neturi teisės atsakyti į šį klausimą.

Kad K. Gabšiui atlyginimas bus mokamas didesnis negu kitiems dviem mero patarėjams, "Tauragės kurjeriui" patvirtino vienas Savivaldybės administracijos tarnautojas, kuris teigė matęs šio valstybės tarnautojo algos "skaičiukus".

Paklausti mero S. Mičiulio, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, "Tauragės kurjeriui" taip ir nepavyko. Rajono vadovas į žurnalistų skambučius arba neatsakydavo, arba juos atmesdavo.

Parengta pagal "Tauragės kurjerio" informaciją

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder