Klaipėdietei pianistei - tarptautinio konkurso laurai

Klaipėdietei pianistei - tarptautinio konkurso laurai

Klaipėdos ir Lietuvos vardą garsinantys jaunieji Klaipėdos talentai šįkart sužibėjo Prancūzijoje. Iš Tulūzoje vykusio tarptautinio konkurso klaipėdietė moksleivė grįžo su pirmosios vietos diplomu.

Prancūzijoje kasmet pavasarį vykusiame Didžiajame tarptautiniame pianistų konkurse šiemet Lietuvai atstovavo pianistai iš Kauno bei viena pianistė iš uostamiesčio - Klaipėdos licėjaus penktokė, Juozo Karoso muzikos mokyklos moksleivė Eglė Leščiūtė.

Pasak jos fortepijono mokytojos Kristinos Stroputės, tai buvo antrasis tarptautinis konkursas, kuriame dalyvavo jos auklėtinė, tačiau pirmasis, kuris vyko užsienyje.

"Šiame konkurse gali dalyvauti ir solistai, ir ansambliai, susirenka išties daug dalyvių. Daugiausia groja prancūzai bei jų kaimynai italai, belgai, vokiečiai. Grojant Lietuvoje visada būna drąsiau, sakoma, savos sienos padeda ir šildo, o užsienyje Eglė grojo pirmą kartą, nežinojo, ko tikėtis, buvo šiek tiek baisoka. Tačiau smagu, kad viskas pavyko ir buvome įvertinti", - pasakojo K. Stroputė.

Pasak pedagogės, ruoštis konkursui pradėta prie keletą mėnesių, tad labai džiugu, kad įdėtas darbas buvo įvertintas pirmosios vietos diplomu trečius metus besimokančių groti vaikų kategorijoje.

Po konkurso lietuviai vyko ir papramogauti - aplankyti gerai žinomi kurortiniai miesteliai: Kanai, Nica, Antibai, Monakas, Karkasonas, Sen Polis.

J. Karoso muzikos mokyklos mokytoja džiaugėsi auklėtinės pasiekimu, tačiau kartu priminė, kad labai stiprūs nacionaliniai ir tarptautiniai konkursai vyksta ir Lietuvoje, kuriuose jaunieji Klaipėdos pianistai taip pat sėkmingai dalyvauja.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder