Aurimas Eidukaitis - lietuviškasis Salvadoras Dali

Aurimas Eidukaitis - lietuviškasis Salvadoras Dali

Dailininkas Aurimas Eidukaitis yra siurrealistas, menininkas, paskendęs formose, spalvose bei siužetuose. Tačiau jis taip pat yra žmogus, mąstantis apie ateitį bei perspektyvas. Aurimui, kaip ir kitiems septyniems pretendentams, yra labai svarbu laimėti "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendiją.

Savo siurrealistine tematika esate lyginamas su Salvadoru Dali. Kaip reaguojate į tokį komplimentą?

Anksčiau man tai buvo didelis įvertinimas. Dar būdamas studentas aš tiesiog dievinau Dali kūrinius. Tačiau šiandien, nors mano darbuose ir yra siurrealizmo, aš jau įgavau savitą braižą. Buvo net metas, kai norėjau atsikratyti Salvadoro Dali įvaizdžio.

Visai neseniai surengėte personalinę parodą "Nauja tikrovė", taip pat dalyvaujate jaunųjų dailininkų konkursuose. Gal galite plačiau papasakoti apie savo pasiekimus?

Taip, esu surengęs keletą personalinių parodų ir dalyvavęs grupinėse. Vis dėlto dar negaliu pasigirti laimėjimais konkursuose. Turbūt vienas didžiausių mano pasiekimų - tai, kad kūryba man padeda išgyventi. Tiek finansine, tiek moraline prasme.

Beje, visai netrukus tapsiu Lietuvos dailininkų sąjungos nariu. Klaipėdoje vykusią atranką perėjau, o dabar laukiu rezultatų iš Vilniuje vykusio konkurso.

Turbūt turite daugybę Jūsų darbų mėgėjų ir klientų. Tad kam Jums "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendija?

Kuriant vien tik mano tapybos gerbėjams nebėra laiko tobulinti save. Pavyzdžiui, šiuo metu norėčiau mokytis anatomijos. O tam juk reikia ir pinigų, ir laiko. Jei laimėčiau stipendiją, galėčiau kurti parodoms ir savo malonumui. Šie darbai man padėtų įsitvirtinti Lietuvos meno pasaulyje, o vėliau ir istorijoje.

Patekote tarp aštuonių populiariausiųjų pretendentų. Kaip jaučiatės, kai matote tokį aktyvų palaikymą?

Labai džiaugiuosi ir noriu padėkoti savo draugams, artimiesiems, meno mylėtojams, kurie už mane balsavo.

Tarp dalyvių yra sportininkų, asmenybių iš kitų meno sričių. Kodėl būtent Jūs turėtumėte laimėti stipendiją?

Pirmiausia, tarp aštuonių pretendentų esu vienintelis tapytojas. Mano profesija tuo vertinga, kad ateityje mano įgūdžiai tik tobulės. Galima sakyti, jog iki pat mirties. O po jos liks mano darbai, kurių vertė tik kils ir jais galės džiaugtis jaunesnės kartos. Todėl, manau, tai būtų gera investicija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder