Žvaigždės ir aktoriai rinkosi "Švyturio Brewery" darykloje

Žvaigždės ir aktoriai rinkosi "Švyturio Brewery" darykloje

Istorinėje miesto vietoje, kurioje jau prieš du šimtmečius pradėtas virti alus, trečiadienio vakarą šurmuliavo minia. Klaipėdiečių traukos centru tapusioje "Švyturio Brewery" daryklos gastrobare "Švyturys B-House" svečiavosi aktoriai ir kitos šalies žvaigždės.

Proga - ypatinga. Trečiadienį "Kultūros fabrike" buvo galima išvysti nuotaikingą romantinę Donato Ulvydo komediją "Ir visi jų vyrai". Uostamiesčio gyventojų akį gali patraukti tai, kad daugybė šio filmo scenų nufilmuota Klaipėdoje. Būtent uostamiestis ir tapo pagrindine veiksmo vieta. Kelios scenos filmuotos ir "Švyturio Brewery" darykloje.

Po filmo peržiūros uostamiesčio širdyje esančiame bare susirinko filmo kūrybinė komanda, aktoriai, žvaigždės, kurios bendravo su žiūrovais. Čia svečiavosi ir vieną pagrindinių vaidmenų filme sukūrusi garsi aktorė Inga Jankauskaitė.

Vakaro svečiai vaišinosi gėrimais ir džiaugėsi puikia proga pabendrauti. Bare skambant muzikai, žmonės pramogavo. Be gėrimų, buvo galima paragauti ir įvairių egzotiškų užkandžių.

Meniu išsiskiria užkandžių gausa - jų apie 15. Tad norintiems išbandyti viską tenka apsilankyti ne kartą. Pirmame gastrobaro aukšte - apie 80 sėdimų vietų, tačiau susirinkti gali kur kas daugiau žmonių. Kai nėra staliukų, gastrobaras gali priimti apie 500 lankytojų.

"Švyturio Brewery" darykloje įkurtas baras "Švyturys B-House" - unikali vieta, traukianti ne vieno smalsuolo akį. Įžengę čia, jie gali įvertinti po vienu stogu įsikūrusias craft alaus linijas, gastrobarą, parduotuvę, alaus muziejų, konferencijų ir degustacijų sales.

Darykloje galima pamatyti skirtingų laikmečių ir šalies vietų visiškai unikalius ir vietinius eksponatus.

Gastrobarą "Švyturys B-House" galima drąsiai pavadinti šiuolaikiška ir modernia vieta. Ji išsiskiria stilingu interjeru, čia nuolat galima išgirsti skambant gyvą muziką. Vienas išskirtinių akcentų - stiklinė siena tarp gastrobaro ir alaus daryklos, kuri leidžia nevaržomai stebėti alaus gamybos procesus.

Įdomu tai, kad nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse nėra kito tokio objekto, kuriame po vienu stogu būtų sujungtos gamybinės, edukacinės ir laisvalaikio erdvės.

Žinoma, labiausiai darykloje įkurtame gastrobare mėgsta apsilankyti alaus mėgėjai. Daryklos bare su alumi eksperimentuojama, kuriamos naujos jo rūšys. Įdomu tai, kad visi gastrobaro patiekalai suderinti su tam tikra alaus rūšimi.

Šiais metais po trejus metus trukusios senosios Klaipėdos daryklos rekonstrukcijos duris atvėrusi "Švyturys Brewery" jau tapo klaipėdiečių pamėgta vieta. Tai - bendras "Švyturio-Utenos alaus", "Carlsberg Group" ir žinomų JAV craft aludarių "Brooklyn Brewery" projektas, kainavęs 7 mln. eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder