"Žuvėdra" atskrido į Romaldo Idzelevičiaus jubiliejų

"Žuvėdra" atskrido į Romaldo Idzelevičiaus jubiliejų

Didžiulis būrys šokėjų ir garbių svečių penktadienio vakarą  Klaipėdos universiteto Menų akademijos "Žuvėdros" salėje sveikino sportinių šokių kolektyvo vadovą Romaldą Idzelevičių 70-mečio proga.

Iškilmės prasidėjo melodingu ilgiausių metų linkėjimu ir grakščiu valsu. Jubiliatą pirmieji pasveikino  Lietuvos sportinių šokių federacijos atstovė Vida Kanišauskienė, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, Klaipėdos meras Vytautas Graubliauskas.

"Visi jus čia vadina vadovu, tačiau jūs taip pat esate ir treneris, teisėjas, pedagogas, įkvėpėjas. Asmenybė, idėjos žmogus. Jūsų tikėjimas idėja įkvėpė daugybę žmonių siekti aukščiausių, pasaulinių rezultatų. Dėkojame jums už tai", - sakė E. Urbanavičius, įteikdamas R. Idzelevičiui Kūno kultūros ir sporto departamento II laipsnio ordiną už nuopelnus.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas, sveikindamas jubiliatą, pažymėjo, jog šiandien Klaipėdoje niekas nekalba apie žuvėdrą kaip apie paukštį, tik kaip apie Romualdo ir Skaistės Idzelevičių išugdytą sportinių šokių kolektyvą "Žuvėdra", kurio legenda išliks visiems laikams. "Jūs esate Klaipėdos miesto garbė", - didžiavosi meras.

Klaipėdos universiteto Menų akademijos dekanas Vytautas Tetenskas jubiliatui įteikė Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijos padėkos raštus, bičiuliškai sveikindamas kolegą, jis pastebėjo, jog per daugelį metų niekada nebuvo susipykęs su R. Idzelevičiumi, nes niekada nematė Sportinių šokių katedros vadovo pikto, dažniausiai linksmą, kartais susikaupusį ar susirūpinųsį. 

Jubiliejaus šventės pagrindinis iniciatorius, rėmėjas ir  globėjas vienas iš buvusių R. Idzelevičiaus mokinių Vidmantas Dambrauskas kuklinosi garbės. "Čia nėra lyderių, čia yra koletyvas ir tai yra brangiausias dalykas, kurį mums davė šokis "Žuvėdroje". Nuo septynerių metų mes visi esame kaip vienas kumštis. Vienintelė grupė, kurios nariams užtenka vieno skambučio ir visi stovi išsirikiavę. Niekas čia neklausia "gali ar negali", klausia "kur ir kada?" Šokis, sportas, judesys, kelionės linksmybės ir vargas, prakaitas - tai mūsų  gyvenimas, už kurį esame labiausiai dėkingi vadovams Skaistei ir Romualdui Idzelevičiams", - sakė buvęs "Žuvėdros" šokėjas.

Ne veltui sakoma, kad šalia kiekvieno didingo vyro yra išmintinga moteris. R. Idzelevičiaus jubiliejinėje šventėje daugiausiai gėlių teko jo gyvenimo palydovei ir scenos partnerei Skaistutei Idzelevičienei. Pati S. Idzelevičienė tik santūriai šypsojosi ir kukliai linkėjo vyrui svarbiausio dalyko - sveikatos.

R. Idzelevičius savo šventėje buvo kaip visada linksmas, pasitempęs ir jaunatviškai guvus. "Šokis ir sveikas gyvenimo būdas yra jaunystės eliksyras", - pajuokavo jubiliatas ir nuoširdžiai padėkojo žmonėms, kurie suorganizavo tokią gražią šventę. "Tikrai nesitikėjau tokių iškilmių. Ir esu labai laimingas bei dėkingas už šią šventę, už tai, kad esu čia su brangiausiais žmonėmis", - sakė R. Idzelevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder