Žiedines sankryžas rekonstruos vienu metu?

Žiedines sankryžas rekonstruos vienu metu?

Jau kitąmet Klaipėdoje vairuotojų gali laukti nemenkas išbandymas. Tikėtina, kad vienu metu bus rekonstruojamos dvi žiedinės sankryžos Šilutės plente.

Klaipėdos savivaldybė šių metų rudenį ketina pirkti rangos darbus dėl estakados rangos darbų Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedinėje sankryžoje. Tikimasi, kad rudenį pavyks rasti naują rangovą Šilutės pl. ir Tilžės g. žiedinės sankryžos rekonstrukcijai.

Esminiai sprendimai - rudenį

Praėjusių metų liepą Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su UAB "Kelprojektas", kuriam buvo patikėtas estakados techninio projekto parengimas. Nors buvo tikimasi galutinį variantą turėti lygiai po metų, dabar svarstoma, kad geriausiu atveju techninio projekto darbai bus baigti rugpjūtį.

Pagal sutartį projektavimas gali užtrukti nuo 9 iki 13 mėnesių. Projektavimo darbų vertė - 588 931 Eur.

"Techninis projektas - paskutinėje stadijoje. Sprendiniai yra. Deriname su aplinkiniais juridiniais asmenimis. Perkame papildomą projektavimo paslaugą. Techninio projekto baigimas - kelių mėnesių klausimas.

Turint parengtą techninį projektą lauks ekspertizė ir siekis gauti statybos leidimą. Lieka tikėtis, kad rugpjūtį jau bus parengtas techninis projektas", - vylėsi Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

O štai situacija ties Tilžės g. ir Šilutės pl. žiedine sankryža - kitokia. Dėl vėluojančių darbų Tilžės gatvėje sutartį su UAB "Žemkasa" nutraukusi Savivaldybė pradeda ieškoti naujo rangovo. Kiek anksčiau R. Zulcas buvo užsiminęs, kad surasti naują darbų rangovą gali užtrukti iki spalio. "Vakarų ekspresas" primena, kad Sendvario žiedinė sankryža turės tapti keturšale šviesoforais reguliuojama sankryža.[CITATA]

"Visi darbai yra atlikti - parengėme naujas pirkimo sąlygas, tačiau konkurso skelbti negalime, kol sąlygos nebus suderintos su Centrine projektų valdymo agentūra. Derinimai paprastai trunka apie mėnesį, tačiau kreipsimės į įstaigą dėl greitesnio procedūrų atlikimo. Tikimės iš jų geranoriškumo bendradarbiaujant", - Klaipėdos savivaldybės pranešime cituojamas administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Teigiama, kad kol vyks derinimo procedūros, darbai Tilžės gatvėje nesustos. Jau atnaujintas Tilžės g. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos horizontalusis žymėjimas, o per artimiausias dienas bus baigtos asfaltuoti žvyru padengtos kelio jungiamosios dalys. Savivaldybė tikina, kad naujasis rangovas visą Tilžės gatvę ir žiedą sutvarkys iš esmės.

KRYPTIS. Atlikus transporto srautų modeliavimą estakados statybai pasirinkta rytų-vakarų kryptis.

"Kelprojekto" vizualizacija

Darbai - vienu metu?

Pasak Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus R. Zulco, rangos darbų pirkimas Šilutės pl. ir Baltijos pr. estakadai statyti galėtų vykti rudenį, tad realūs darbai turėtų prasidėti kitais metais.

"Kai gausime statybos leidimą, informuosime Susisiekimo ministeriją, vyriausybę, kad būtų planuojamos lėšos kitų metų biudžete", - sakė R. Zulcas.

Didelė tikimybė, kad darbai abiejose Šilutės pl. žiedinėse sankryžose vyks vienu metu, nes pagal terminą Tilžės g. atkarpa nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos, pertvarkant žiedinę Mokyklos g. ir Šilutės pl. žiedinę sankryžą, turi būti sutvarkyta iki 2020 metų pabaigos.

Visgi R. Zulco manymu, dėl vyksiančių darbų didelės transporto spūstys susidaryti neturėtų. Tikimasi, kad dalį srauto pavyks nukreipti Statybininkų pr. tęsiniu, kur būtų galima įrengti laikiną pravažiavimą.

"Apie tai jau pagalvota. Dalis transporto būtų nukreipiama į Statybininkų prospekto tęsinį. O ir pačios sankryžos nebus visiškai uždarytos - darbai vyks etapais", - ramino R. Zulcas.

"Vakarų ekspresas" primena, kad darbų vertė Tilžės g. turėtų siekti 5,5 mln. eurų. O štai pastatyti estakadą virš Šilutės pl. ir Baltijos pr. gali kainuoti daugiau nei 20 mln. eurų. Tikimasi, kad pastarojo projekto didelę dalį lėšų padengs vyriausybės skirtos lėšos.

Informacija

Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos projekte pėstiesiems numatyta įrengti keturias požemines perėjas po Baltijos prospektu ir Šilutės plentu. Taip pat bus atnaujinami rekonstruojamoje dalyje esantys viadukai per geležinkelį, modernizuojami inžineriniai tinklai - apšvietimo, ryšių, vandentiekio ir nuotekų sistemos. Taip pat ketinama naikinti posūkį iš Šilutės pl. į Dubysos g., eismą nukreipiant į artimiausias sankryžas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder