Ypatingiems vaikams suteikta pagalba pakeis jų gyvenimus

Ypatingiems vaikams suteikta pagalba pakeis jų gyvenimus

Kai kuriems autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams artėjanti vasara gali tapti ypatinga. Klaipėdoje veikiančios organizacijos "Elgesio sprendimai" stovykla, kurioje šie vaikai žaisdami mokosi pagrindinių bendravimo įgūdžių, keičia gyvenimus. Tam, kad kuo daugiau vaikų galėtų ją aplankyti, klaipėdiečių įsteigta labdaringa asociacija "Mano miestas Klaipėda" nusprendė skirti savo auką - piniginę paramą.

"O kas, jeigu ne mes?" - ištarė asociacijos prezidentas Remigijus Žiogas. "Mano miestas Klaipėda" nuolat prisideda prie šeimų iš uostamiesčio ir visos Lietuvos palaikymo.

"Mūsų asociacija - tai kartu ir visų klaipėdiečių organizacija. Mes padalijome į dešimtį vietų dėžutes ir rinkome pinigus. Pabendravome su organizacijos "Elgesio sprendimai" vadove Rita Karveliene ir staiga mes pamatėme, kad jie Klaipėdoje neturi tiek palaikymo, kiek reikėtų.

Autizmo spektro sutrikimai visuomenei dar nėra aiškūs, trūksta žinojimo, kas tai, kodėl svarbu padėti.

Tačiau specialistų, kurie dirbtų su šių sutrikimų turinčiais vaikais, yra itin mažai. Ir bet kokia pagalba - materialinė, moralinė - yra itin svarbi", - sakė R. Žiogas.

Asociacijos "Mano miestas Klaipėda" prezidentas ragino ir kitus klaipėdiečius padėti autizmo spektro sutrikimų turintiems žmonėms. "Net ir buvimu šalia galima padėti", - įsitikinęs R. Žiogas.

Tuo metu "Elgesio sprendimai" vadovė R. Karvelienė pasakojo, kad vaikai jau ruošiasi vasarą vyksiančiai stovyklai.

"Deja, ne visi vaikų tėveliai turi pakankamai lėšų, kad galėtų savo vaiką išleisti į tokią stovyklą. Tokio vaiko aprūpinimas ir poreikiai atsieina tikrai nemažai.

Tad pinigus, kurie mums buvo įteikti, panaudosime tam, kad kuo daugiau autizmo sprektro sutrikimų turinčių vaikų galėtų aplankyti vasaros stovyklą.

Be to, įsigysime ir reikiamos įrangos stovyklai - reikės stalų, kitų priemonių", - kalbėjo ji.

R. Karvelienė tikisi, kad veiklos stovykloje prasidės jau birželio mėnesį ir tęsis visą vasarą.

"Stovykla vaikams itin svarbi tam, kad vaikai išmoktų bendrauti. Jie daug dalykų išmoksta ir individualiai - skaityti, kalbėti, rašyti. Tačiau stovykloje jie mokosi būti grupėse. Paprastai vaikams tai kelia džiaugsmą, pasitenkinimą. Tačiau autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams bendravimas gali tapti tikru iššūkiu. Tad svarbu mokytis pažinti vienas kito emocijas, dalyti grupės veiklose", - aiškino ji.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder