Vytautas Grubliauskas

Vytautas Grubliauskas: „Atėjo ta diena“

Lietuvos Respublikos Vyriausybei nutarus, kad naktį į šeštadienį, lapkričio 7 d., visoje Lietuvoje skelbiamas karantinas, kuris tęsis mažiausiai tris savaites, Klaipėdos miesto savivaldybė ragina gyventojus atsisakyti visų nebūtinų kelionių ir susitikimų.

„Atėjo ta diena, kurią žinojome ateisiant ir nuosekliai tam ruošėmės. Visi drauge sąmoningai susitelkėme pirmosios COVID – 19 bangos metu, tačiau dabar turime būti dar sąmoningesni ir prisiimti asmeninę atsakomybę, kad suvaldytume plintančią koronaviruso infekciją, kol ji dar yra suvaldoma.

Virusas plinta dar greičiau, todėl atsipalaiduoti negalime. Pastarųjų dienų statistika tiesiog sukrečianti ir besąlygiškai įtikinanti, tad, drįsčiau teigti, esame beveik kritiškame pandemijos augimo ir plėtros taške, kuriame niekas anaiptol neturime teisės atsipalaiduoti, užsimiršti.

Esame ties riba, prie kurios kyla jau nebe diskusinis, bet egzistencinis klausimas – arba mes įveiksime ir pažabosime jį, arba jis įveiks mus, mūsų bendruomenę, vadinasi, visus mus, be išimčių visus.

Tad saugokime vieni kitus, nedvejodami susilaikykime nuo nebūtinų susitikimų ir kelionių, jei tam yra bent menkiausia galimybė – tai bus rimtas asmeninis kiekvieno mūsų indėlis šioje žūtbūtinėje kovos su COVID – 19 fronte. Tai bus ir mūsų investicija į bendrą siekį kuo greičiau grįžti į mums įprastą gyvenimą.

Tikiu, kad tik visi bendrai galime tai padaryti, neabejoju, kad kito pasirinkimo tiesiog neturime, jo paprasčiausia jau nebėra”, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Kelionės šalies viduje, jei laikomasi socialinės distancijos, galimos, bet nerekomenduojamos. Klaipėdos miesto savivaldybė primena pagrindines važiavimo viešuoju transportu taisykles.

• Stotelėse ir autobusuose privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, jos turi dengti nosį ir burną.

• Kiekvienoje transporto priemonėje būtina dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant.

• Viešajame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip 1 metro atstumu.

• Pamačius, kad autobuse yra užimtos sėdimos vietos, į autobusą nelipkite, palaukite kito.

• Už kelionę atsiskaitykite saugiausiu būdu: žymėkite elektroninį bilietą kortele arba telefonu.

Sąmoningas keleivių elgesys – patikimiausia saugios kelionės sąlyga. Autobusų vairuotojai, užsipildžius salonui iki saugios ribos, nebepriims keleivių. Tokiais atvejais ant priekinių durų bus apie tai informuojantis skelbimas. Keleiviai be veidą dengiančių apsaugos kaukių į viešąjį transportą nebus įleidžiami.

Ir toliau planuojami optimalūs viešojo transporto tvarkaraščiai, kad keleiviai galėtų laikytis saugaus atstumo. Naujausius tvarkaraščius keleiviai visuomet ras www.klaipedatransport.lt, www.stops.lt, programėlėje Trafi.

Karantino metu nerekomenduojama vadovautis stotelėse esančiais tvarkaraščiais – šiuo laikotarpiu pagal realius keleivių srautus jie keičiami dažniau nei įprastai, todėl kaskart atnaujinti tvarkaraščius stotelėse nėra efektyvu.

Klaipėdos miesto savivaldybė ragina klaipėdiečius elgtis atsakingai, rūpintis savimi, aplinkiniais ir prisiminti, kad saugiausia šiuo metu yra namuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder