VTEK svarstys A.Vaitkaus elgesį

VTEK svarstys A.Vaitkaus elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vertins buvusio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus elgesį.

Kaip pranešama, VTEK tyrimą atliko išnagrinėjusi gautą pranešimą. Aiškintasi, ar A. Vaitkus nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų deklaruoti privačius interesus.

Pranešime keltas klausimas, ar A. Vaitkus neturėjo savo privačių interesų deklaracijoje nurodyti asmenų, kurie, esą, paaukojo lėšų politiniam sąrašui, su kuriuo A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero pareigas, ir kurie yra tiesiogiai susiję su komercinių interesų Klaipėdos uoste turinčiomis įmonėmis.

Taip pat VTEK tyrė aplinkybes, kai, pradėjęs eiti KVJUD generalinio direktoriaus pareigas, A.Vaitkus galbūt nepateikė privačių interesų deklaracijos įstatyme nustatyta tvarka ir terminais.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje dėl minėtų aplinkybių susisiekimo ministras Rokas Masiulis atleido A. Vaitkų iš pareigų. Pastarasis sprendimą skundė, tačiau teismas ieškinį atmetė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder