Vitės projektas braunasi per biurokratijos džiungles

Vitės projektas braunasi per biurokratijos džiungles

Vitės bendruomenė užsimojo savo lėšomis parengti projektą ir susitvarkyti kelis kiemus. Tačiau dokumento suderinti su įvairiomis institucijomis nepavyksta daugiau kaip dvejus metus.

Vitės bendruomenė, patikėjusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pasakymu, kad projektams, kurie bus parengti bendruomenių lėšomis, bus teikiama pirmenybė, nusprendė per 5 metus keliais etapais susitvarkyti visus savo kiemus. Pirmas projektas jau parengtas ir bandomas suderinti.

Prieš kelias dienas Klaipėdos savivaldybės specialistams eilinį kartą pristatytas kiemo aikštelių ir įvažų daugiabučių namų teritorijoje tarp Sportininkų g., Pušyno g. ir Pušyno skg. supaprastintas statybų projektas.

Pasak projektą rengusios architektės Ramunės Staševičiūtės, tikrosios problemos prasidėjo tada, kai projektas buvo įkeltas į Statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinę sistemą "Infostatyba". Paaiškėjo, kad tie kiemai nėra inventorizuoti, tad tai turėtų būti ne remontas, o nauja statyba. Išsprendus šią bėdą kilo kita - pasirodo, statant ką nors arčiau nei 1 metras nuo objekto, pavyzdžiui, nuogrįstę, būtinas turto savininkų sutikimas. Vitės bendruomenės valdybos pirmininkas Ruslanas Schneiderat mano, kad bus sušauktas gyventojų susirinkimas ir toks sutikimas bus gautas. Kitas dalykas, reikia suderinti projektą su inžinerinius tinklus eksploatuojančiomis bendrovėmis.

Pasak Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, jeigu tai pavyktų padaryti, tai būtų tiesiog pavyzdinis projektas, ką gali nuveikti kartu Savivaldybė ir bendruomenė. Miestas netgi svarsto šiek tiek prisidėti savo lėšomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder