VIP cirkas sulaukė specialistų patikrinimų

VIP cirkas sulaukė specialistų patikrinimų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba žada patikrinti informaciją, kad cirko pasirodymo Klaipėdoje metu dalyvavo alinama meška.

Tarnybos Klaipėdos padalinio viršininkas Antanas Bauža sakė, kad „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriui Nikolajui Zobovui pavesta iki penktadienio vakaro pateikti veterinarų pažymas, kad jo vadovaujamame cirke pasirodantys gyvūnai yra sveiki.

„Jeigu jis pažymų nepateiks arba jos bus neigiamos, tai tada jis negalės vykdyti pasirodymų“, – BNS teigė A. Bauža.

Pasak jo, jeigu N. Zobovui būtų leista tęsti renginius, tarnybos specialistai taip pat stebės vieną iš cirko pasirodymų: „Bus patikrinti, ar nenaudojami metodai, kurie yra neleistini dėl gyvūnui sukeliamų skausmo ir kančių“.

Vaizdo įrašu iš cirko pasirodymo feisbuke pasidalino verslininkas Audrius Urbonas.

A. Urbonas teigė, kad pasirodymas jam priminė siaubą.

„Šiandien vaikai parsivežė vaizdo įrašą su ašarom akyse iš VIP cirko Klaipėdoje, kuris labiau primena siaubą ... AKIVAIZDŽIAI nualintas gyvūnas, kuris vaikosi nenormalų senį su kasniu rankoje, tikrai vaizdelis ne cirkui...“, – rašė verslininkas.

„Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorius N. Zobovas naujienų portalui 15min.lt teigė, kad pasirodantys gyvūnai yra sveiki ir prižiūrimi, o šou Klaipėdoje patiko didžiajai daugumai žiūrovų.

„Juk jis pats net nematė... Juk ten jo vaikai grįžo ir verkė. Tai gal tų vaikų reikia paklausti, ar psichika jų normali? Apie ką mes šnekame? Nori uždrausti gyvūnus cirke? Tai gal mūsų ministrai yra žudikai, kurie turi medžiotojų bilietus, šaudo briedžius, stirnas, o žmonos nešioja leopardo kailinius. Tai kas čia žudikas, o kas mylėtojas?“ – kalbėjo N. Zobovas.

2008 metais N. Zobovo meška nuplėšė skalpą cirko sargei.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder