"Vilties bėgimas 2014": iki starto liko 5 dienos

"Vilties bėgimas 2014": iki starto liko 5 dienos

Šių metų "Vilties bėgimo", įvyksiančio gegužės 18-ąją, išvakarėse, šeštadienį, 18 val., Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje džiazo grupė talkininkaus šlovinant Kūrėją.

Džiazo grupėje - Indrė Dirgėlaitė (vokalas, kompozicijos), Liutauras Janušaitis (klavišiniai, saksofonas, elektronikos efektai), Mindaugas Vadoklis (trimitas), Armanas Isojanas (kontrabosas) bei Arkadijus Gotesmanas (mušamieji).

Bent keliais štrichais "Vakarų ekspresas" pristato šiuos talentingus atlikėjus.

I. Dirgėlaitės kūryba turi skandinaviško atspalvio - įtakos tam turėjo studijos J. Sibelijaus muzikos akademijoje Helsinkyje (Suomija) bei Karališkoje Stokholmo akademijoje (Švedija). Jos muzikinėje biografijoje - tarptautiniai projektai su švedais, suomiais, danais, kroatais, meksikiečiais. Ji dalyvauja visuose Lietuvoje vykstančiuose džiazo festivaliuose, kviečiama į Europos valstybėse vykstančius festivalius.

L. Janušaitis - plataus spektro muzikantas, pirmasis lietuvis, baigęs prestižine džiazo atlikėjų kalve tituluojamą Berklio muzikos koledžą Bostone (JAV). Ir jau dešimtmetį koncertuoja su daugeliu Lietuvos džiazo, fanko bei įvairiais klasikinės muzikos kolektyvais. Ne tik kaip saksofonininkas, bet ir kaip klavišininkas kasmet pasirodo įvairiose Vakarų Europos bei Baltijos šalyse, taip pat Rusijoje, JAV, Japonijoje.

A. Gotesmanas yra vienas kūrybingiausių ir universaliausių Lietuvos perkusininkų. Jis groja ne tik džiazą, bet ir naujausią akademinę muziką, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, kuria ir įrašinėja muziką teatrui, atlieka ją spektakliuose, gyvai garsina nebylius kino filmus, rengia projektus su šokėjais.

Trimitininkas M. Vadoklis nuo pat pirmųjų žingsnių džiazo pasaulyje pradėjo groti su įvairiais Lietuvos kolektyvais, užsienio džiazo atlikėjais. Jam publika plojo Ispanijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltijos šalyse ir kt.

 

A. Isojanas bosininko karjerą pradėjo uostamiestyje - grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. 2013 metais jis pelnė specialų prizą "Vilnius Jazz Young Power", o su grupe "R.A.D.D." laimėjo ir pagrindinį konkurso prizą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder