Viešieji darbai - šimtams bedarbių

Viešieji darbai - šimtams bedarbių

Kitais metais galimybe dirbti viešuosius darbus ir užsidirbti pragyvenimui būtinų lėšų Klaipėdoje galės pasinaudoti tiek pat žmonių, kaip ir šiemet - 900.

Laikini viešieji darbai skiriami žmonėms, kurie neturi darbo ir jo ieško bei yra užsiregistravę Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje. Kitais metais, kaip ir šiemet, planuojama įdarbinti labiausiai socialiai pažeidžiamus asmenis, kurie užsidirbs lėšų pragyvenimui, nepraras darbo įgūdžių, dalis susiras nuolatinį darbą, jiems nereikės mokėti pašalpų.

Atlyginimui už viešuosius darbus planuojama skirti beveik 892 tūkst. eurų, kurių didžiąją dalį, 60 proc., sudarys Darbo biržos lėšos, likusi suma - iš Savivaldybės biudžeto.

Šiais metais buvo skirta tokia pati suma, tačiau apie 20 tūkst. eurų liko nepanaudota. Pastebima, kad bedarbiai viešuosius darbus dirba vieną dvi dienas, po to gauna nedarbingumo pažymėjimus ar paprasčiausiai daro pravaikštas, neatlieka visų darbų, nors darbai skiriami dviem mėnesiams.

2016 m. viešuosius darbus panorę dirbti asmenys galės rinkti šiukšles, šluoti, šienauti, valyti sniegą, prižiūrėti želdynus, atlikti smulkaus remonto pagalbinius darbus.

Skaičiuojama, kad socialinės ir visuomeninės paskirties, švietimo objektų rekonstrukcijos ir smulkaus remonto pagalbinius darbus ir bešeimininkių pastatų tvarkymo darbus bedarbiai galės dirbti 40 įmonių, sporto ir turizmo objektų tvarkymo pagalbinius darbus atlikti 5 įmonėse, pagalbinius maisto paruošimo, patalpų ir aplinkos tvarkymo darbus dirbti 15 socialinės bei visuomeninės paskirties įmonių, įstaigų ir organizacijų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder