Vėtrungės išdygs šiauriniame rage?

Vėtrungės išdygs šiauriniame rage?

Vėtrungių alėją Klaipėdoje planuojama įkurdinti šiauriniame Danės rage, o pirmosios vėtrungės čia turėtų išdygti liepą. Tiesa, savivaldybės atstovai pažymi, kad tai dar ne galutiniai sprendimai, mat neaišku, kiek šiai iniciatyvai pavyks pritraukti privačių rėmėjų lėšų.

Įrengti tokią alėją nuspręsta 2014-uosius uostamiestyje paskelbus Vėtrungių metais.

Klaipėdos etnokultūros centro direktorės Nijolės Sliužinskienės teigimu, įvairiems Vėtrungių metų renginiams mieste Lietuvos kultūros taryba (LKT) jau skyrė 25 tūkst. litų.

Už šias lėšas numatoma surengti specialias kūrybines dirbtuves, metinę konferenciją, organizuoti įvairias kitas veikas Klaipėdos kultūros komunikacijų centro meno kieme. Dalį gautos paramos ketinama skirti ir Vėtrungių alėjos įrengimui.

Pasak miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, manoma, kad vėtrungės Klaipėdoje greičiausiai išdygs Šiaurės rage. Oficialus alėjos atidarymas planuojamas liepos viduryje, kai uostamiestyje vyks tarptautinis folkloro festivalis "Parbėg laivelis".

Tiesa, savivaldybės specialistai pažymi, jog tai dar nėra galutiniai sprendimai. Mat pagal jau parengtą Vėtrungių alėjos po atviru dangumi projektą, norint įrengti vieną daugiau nei 3 metrų aukščio ir 3 metrų ploto stendą, dar kitaip vadinama moduliu, ant kurio būtų pakabintos penkios specialiai Klaipėdai sukurtos vėtrungės, reikia apie 10 tūkst. litų.

Planuojama, kad iš LKT skirtos paramos pavyks įrengti tik vieną tokį stendą. O siekiant, kad alėjoje atsirastų ir daugiau vėtrungių, anot N. Lendraičio, intensyviai ieškoma privačių rėmėjų.

"Tiesa, tai yra tęstinis projektas, daugiau vėtrungių alėjoje gali išdygti ir kitais metais", - sakė Kultūros skyriaus vedėjas.

"Galutinė alėjos vieta priklausys nuo to, kiek joje iš viso bus nuspręsta įrengti minėtų modelių. Mat jei atsiras tik vienas toks modulis, alėjai reikalinga daug mažesnė erdvė, jei daugiau - tai jau turime kalbėti apie kitą vietą, kaip kad šiaurinis ragas", - pridūrė miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder