Vėliavos kėlimas: bet kokia ar jokios?

Vėliavos kėlimas: bet kokia ar jokios?

"Vakarų ekspreso" redakcija sulaukė pasipiktinusio klaipėdiečio Anatolijaus skambučio. Pro pastatą Tilžės g. 15 važiuodamas vyras negalėjo nepranešti apie pakabintą valstybinę vėliavą, kuri į Lietuvos vėliavą jau nėra panaši.

Anatolijaus nuomone, valstybinės šventės dieną kabinti "išblukusį skudurą" yra dar didesnė nepagarba Lietuvai, nei jokios vėliavos nepakabinimas.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato atsakomybę už vėliavai taikomų išvaizdos reikalavimų neatitikimą ar jos neužkabinimą valstybinių švenčių proga.

Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo dviejų iki aštuonių eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo aštuonių iki septyniolikos eurų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, užtraukia baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo aštuonių iki septyniolikos eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo septyniolikos iki trisdešimt keturių eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder