Vasaros estradoje - skubus remontas

Vasaros estradoje - skubus remontas

Klaipėdos vasaros koncertų estradoje prasidėjo intensyvūs remonto darbai. Skubama iki Dainų šventės, kuri čia vyks birželio 12 dieną, iš esmės suremontuoti žiūrovinę ir iš dalies atlikėjų zoną.

Šiuo metu žiūrovinėje dalyje išardytos beveik visų suolų medinės dalys. Jų būklė buvo itin bloga, lentos išlaužytos, daug kur jų iš viso nebuvo. Po remonto suolai bus atnaujinti panaudojant dar tinkamą seną bei naują medieną ir nudažyti. Pasak Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, nuspręsta po vieną suolų sekciją iš abiejų žiūrovinės dalies pusių iš viso panaikinti. Tad šiose sekcijose bus nuardyta ne tik medinė suolų dalis, bet ir betoninės suolų atramos. Iš naujo bus paklotos laiptų plytelės.

"Žiūrovinės dalies kraštai po remonto bus tvarkinga laiptuota erdvė, ant kurios bus galima statyti laikinus suolus ar sėdmaišius", - sakė vedėjas.

Pašnekovas paminėjo, kad remontuojama ir atlikėjų dalis, tačiau ten neva yra daugiau kitų darbų nei suolų remontas, nes suolai šioje zonoje išsilaikė gana geros būklės.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas anksčiau yra užtikrinęs, jog griauti estrados neketinama, tačiau ji bus modernizuojama ir įgis multifunkcinę paskirtį.

"Būdus, kaip tai padaryti, turės įvardinti specialistai. Dėl estrados perspektyvos bus skelbiamas architektūrinis konkursas, tačiau šiais ir kitais metais radikalių pokyčių nebus", - sakė meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder