Valstybės diena –  tautų įvairovė eisenoje ir sveikinimai jachtai „Ambersail“

Valstybės diena – tautų įvairovė eisenoje ir sveikinimai jachtai „Ambersail“

Penktadienį, minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Kruizinių laivų terminale iškilmingai pakelta trispalvė ir sugiedota tautiška giesmė. Vėliava paimta iš legendinės jachtos „Ambersail“ komandos, kuri dalyvavo lenktynėse Geteborgas-Haga.

Iki šios iškilmingos akimirkos nuo Tautinių kultūrų centro iki Kruizinių laivų terminalo nusidriekė iškilminga eisena, lydima policijos ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro. Eisenoje buvo galima išvysti tautinių mažumų atstovų iš Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir net Izraelio. Eisenoje rikiavosi ir šiemet Klaipėdoje Lietuvos sporto klubo (LSK) „Makabi“ organizuojamos mažosios „Makabiados“ dalyviai.

Eisenai pasiekus Kruzinių laivų terminalą kariai paėmė vėliavą iš jachtos „Ambersail“ ir ją iškilmingai pakėlė skambant tautiškai giesmei. Po jos sveikinimo žodį tarė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Vėjas, bangos šiek tiek koreguoja mūsų tvarkaraštį, tačiau susirinkę čia, iš skirtingų kraštų, keliame vėliavą, kuri alsuoja jūrine dvasia. Sveikinu įgulos narius, kurie simboliškai pagerbė Lietuvos vėliavą, primindami mums, kad esame jūrinė valstybė. Noriu padėkoti visiems tautinių bendrijų atstovams, svečiams iš užsienio. Svarbi diena visiems mums. Diena, kada vėliava turi būti ne tik čia ar kiekvieno mūsų namuose, bet ir širdyse. Linkiu gražios šventės, prasmingo suvokimo, kad tik mūsų meilė stiprina valtstybę“, – sakė uostamiesčio vadovas.

Į Klaipėdą atplaukusi legendinė jachta „Ambersail“ sulaukė padėkos iš Lietuvos buriuotojų sąjungos, kurios prezidentas Naglis Nasvytis vienam įgulos narių įteikė ypatingą lentelę.

„Labai svarbi diena valstybei. Svarbi diena ir buriuotojams. Šitas jachtos dešimties metų periodas buvo labai didelis įvykis mūsų buriavimo ir, kartu, valstybės istorijai. Šimtai Lietuvos vyrų ir moterų su jachta „Ambersail“ turėjo galimybę išplaukti, pamatyti visai kitas pasaulio šalis, naujus uostus. Daugeliui tai buvo svajonės išsipildymas. Prisiminkime tuos 4 milijonus mūsų tautiečių visame pasaulyje ir palinkėkime vieni kitiems gero vėjo – vėjo, vėjo, vėjo!“ – sveikinimus pratęsė N. Nasvytis.

Padėkos sulaukė ir iniciatyva „Lietuva 4.000.000“, kuri vienijo visame pasaulyje lietuviais besijaučiančius žmones. Vienas projekto autorių „ACC Distribution“ vadovas Regimantas Buožius džiaugėsi, kad iniciatyva sulaukė pasisekimo.

„Iš tikrųjų man ši diena labai svarbi, nes pats projektas gimė širdyje, o tai neša energiją, kuria galima užkrėsti visą pasaulį. Idėja gimė prieš 9-10 metų su jachta „Ambersail“ aplankius užsienio šalis – Braziliją, Ameriką. Ir sutinki lietuvį, kuris jau nekalba lietuviškai. Nežinau kaip, bet toje kelionėje pradėjau didžiuotis, kad esu lietuvis. Lietuva yra laisvė, pasirinkimo laisvė, laisvė daryti Lietuvą tokią, kokią noriu. Šiandien 21 valandą tautišką giesmę visame pasaulyje giedos daugiau nei 4 milijonai lietuvių, todėl ir jus visus kviečiu atvykti prie jachtos „Ambersail“ ir sugiedoti tautišką giesmę“, – sakė buriuotojas R. Buožius.

Po iškeltos vėliavos ir sveikinimo žodžių Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras pagerbė jachtą „Ambersail“ visiems gerai žinomu kūriniu „Lietuva brangi“.

Šįvakar miestiečių ir miesto svečių 18 val. laukia koncertas Debreceno aikštėje. 20 val., prie paminklo „Arka“ prasidės dviejų dalių koncertas, kurį surengs Kauno bigbendas bei solistai Jurgis Brūzga ir Rafailas Karpis. 21 val. klaipėdiečiai raginami kartu su 4 mln. lietuvių iš viso pasaulio sugiedoti „Tautišką giesmę“ prie paminklo „Arka“ ir Kruizinių laivų terminale.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder