„Vaidilos“ renovacija: ne visi sprendimai yra tinkami

„Vaidilos“ renovacija: ne visi sprendimai yra tinkami

Dar birželio mėnesį žiniasklaidoje pasirodė pirmieji pranešimai apie Klaipėdoje esančio „Vaidilos“ kino teatro pardavimą kietojo biokuro gamyba užsiimančiai įmonei. Planuojama, kad atnaujinus šį pastatą jame bus įrengtas ne tik naujas kino teatras, kavinė, konferencijų salė, bet ir vienintelis visame Baltijos regione senovinių motociklų ir mašinų muziejus.

Pirmadienį vykusiame projekto „Viešosios erdvės prie buvusio „Vaidilos" kino teatro Klaipėdos mieste statybos ir rekonstravimo darbai" priežiūros komiteto posėdyje buvo aptariami objekto renovacijos darbai. Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, atliekant tam tikrus darbus visuomet atsiranda papildomų kitų darbų. „Situacija yra tokia, kad kartais projektuotojai projektuodami ne visada viską įvertina. Kai projektas gauna statybos leidimą ir prasideda rangos darbai, pasimato, kad tam tikros sprendinių detalės nėra tinkamos“, - kalbėjo pavaduotojas.

A.Dobranskio teigimu, priežiūros komitetas posėdžiuose svarsto, kur konkrečiai reikia daryti pakeitimus. Šiuo atveju buvo aptariami objekto aukščio nelygumai, svarstoma, jog galbūt reikėtų dėti galingesnį būsimo fontano filtrą ir kur konkrečiai reikės pridengti medžių šaknis. „Natūralu, kad prasidėjus tokiems dideliems renovacijos darbams, kartas nuo karto tokių nežymių problemų atsiranda“, - pasakojo A. Dobranskis.

Kaip anksčiau skelbė savivaldybė, įgyvendinant projektą bus rekonstruoti pėsčiųjų takai, šaligatviai, sovietmečiu įrengtas fontanas, nutiesti dviračių takai, lauko scena, vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkyti želdiniai.

Atnaujinant aikštę savivaldybė planuoja prašyti prie to prisidėti ir greta įsikūrusių verslininkų pagalbos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder