Vaidilos aikštėje - mažiau automobilių

Vaidilos aikštėje - mažiau automobilių

Įsibėgėjo Vaidilos aikštės tvarkymo projekto rengimas - iki šių metų pabaigos tikimasi projektą užbaigti ir pradėti viešųjų pirkimų procedūras, o kitais metais vyktų realūs darbai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova pasakojo, kad Savivaldybėje jau vyko priešprojektinių sprendinių pristatymas. Prieš pradėdami darbą projektuotojai buvo susitikę su gyventojais bei verslo atstovais, išklausė jų pasiūlymus.

"Siūlymai buvo išgirsti ir į projektą įtrauktas pastebėjimas, kad nuo Paryžiaus Komunos g. iki Taikos pr. sankryžos yra labai didelė automobilių stovėjimo aikštelė, kuri net yra išėjusi už savo ribų, pasislinkusi link "Technoramos" parduotuvės durų. Gyventojų nuomone, tiek daug stovėjimo vietų ten nereikia, nes net esamoje aikštelėje arčiau Paryžiaus Komunos g. dažnai būna tuščių vietų", - pasakojo E. Mantulova.

Vis dėlto, pasak pašnekovės, toje teritorijoje veikiančių įstaigų atstovai pageidavo, kad kino teatro aikštė būtų patraukta maksimaliai kiek galima arčiau Taikos pr. Norima, kad šis projektas susijungtų su kitu projektu - pėsčiųjų ir dviračių taku, į kurį būtų galima patekti tiesiai nuo šaligatvio, kuris eitų per Vaidilos aikštę ir galbūt - į Ąžuolyno giraitę.

Šiuo metu piešiamoje aikštės vizijoje numatoma, kad bus žemagrindis fontanas, įvairūs suoliukai, mažoji architektūra, želdiniai, bus išsaugota kitokia aikštės danga. Norima išnaudoti erdvę - siūloma palikti vietos renginiams, kad būtų galima sumontuoti sceną. E. Mantulova kol kas negalėjo pasakyti, kas lauks aikštėje esančių medinių skulptūrų - tokių detalių projektuotojai dar neaptarė, bet kito susitikimo metu apie tai, ko gero, bus kalbama.

"Jas bet kuriuo atveju reikės apžiūrėti, įvertinti jų būklę, galbūt - tvarkyti, konservuoti, restauruoti, jeigu bus norima jas toliau eksponuoti", - sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Jos teigimu, buvo suprojektuota mažesnė automobilių aikštelė prie Paryžiaus Komunos g. ir Taikos pr. sankryžos, o visa aikštės erdvė priartėjo prie Taikos pr. Planuojama įvaža į "Technoramos" teritoriją, iš kurios bus galima įvažiuoti ir į vidinį kiemą, ten bus stovėjimo vietos personalui. Taip pat bus stovėjimo vietų klientams prie pagrindinio įėjimo į parduotuvę.

"Tačiau dar buvo gautas "Technoramos" siūlymas projektuoti atskirą pravažiavimą tarp numatytos aikštelės ir jų aikštelės, kuri jungsis su papildomu privažiavimu. Iš esmės neturime kategoriškos nuomonės. Paprašėme, kad projektuotojai dar kartą susitiktų su parduotuvės atstovais ir rastų sprendimą, kuris tenkintų ir juos, ir gyventojus, išsiaiškinti, ar iš tiesų verslui sąlygas apsunkintų tai, kad nebūtų pravažiavimo. Mes norime, kad aikštė būtų labiau matoma, lengvai pasiekiama", - akcentavo E. Mantulova.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder