Užkliuvo neiškirsti medžiai

Užkliuvo neiškirsti medžiai

Šiais metais Jurgio Zauerveino gatvėje atlikti rekonstrukcijos darbai sužavėjo ne visus. Joje rangovai sutvarkė pėsčiųjų takus, tačiau paliko senus medžius, keliančius pavojų žmonių saugumui. Į tai dėmesį atkreipė uostamiesčio politikai.

Antradienį situaciją įvertino Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai bei Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė. Jos teigimu, rangovai darbus atliko netinkamai.

"Likę medžiai gali nugriūti. Viskas turėjo būti padaryta kompleksiškai. Netgi nelogiška į iškirstų medžių vietas sodinti naujus. Galbūt medis yra prie įėjimo ir trukdo. Niekas nėra nusistatęs prieš ištisinį medžių iškirtimą, bet tai turi būti padaryta protingai. Šaulių gatvėje situacija dar baisesnė", - sakė R. Jievaitienė.

Su ja sutiko Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

"Man, kaip politikui, toks variantas netinka. Tai yra pinigų švaistymas. Žmonės net nepajaučia, kad gatvė atsigavo. Ypač nerimą kelia vienas pasviręs medis. Galbūt bus teikiamas naujas gatvėje medžių sodinimo projektas. Atvežiau komiteto nariams parodyti, kad taip šaligatviai negali būti rekonstruojami. Tai yra blogas pavyzdys", - pasipiktinimo neslėpė Tarybos narys.

Jo manymu, kompleksiškai rekonstruojant gatvę ir jos šaligatvius seni medžiai, kuriems 40 metų, turėjo būti pašalinti. Į jų vietą būtų galima pasodinti naujus 8 metrų aukščio medžius, kurie augtų, mažiau šiukšlintų ir sukurtų gražų vaizdą.

Tiesa, politikas dėl medžių jau buvo įklimpęs į dviprasmišką situaciją. Šio mėnesio pradžioje A. Vaišvila buvo apskųstas miesto Etikos komisijai, mat medžių gynėjus, tarp jų ir prof. dr. Daivą Kšanienę, politikas išvadino "rėkiančiaisiais". Komisijai A. Vaišvilai teko priminti apie pagarbų bendravimą su kiekvienu žmogumi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder