Už "nelegalus" vėl mokės baudą

Už "nelegalus" vėl mokės baudą

Už balandį Klaipėdos zoologijos sode aptiktus nelegalius darbuotojus jo direktoriui Edvardui Legeckui visgi teks sumokėti 1 736 eurų baudą. Tokį verdiktą paskelbė Klaipėdos apygardos teismas.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie nelegalius darbuotojus Klaipėdos zoologijos sode (anksčiau vadintame "Mini zoo"). Nemenką baudą už tokį nusižengimą mokėjęs E. Legeckas turės susimokėti darkart.

Balandį Darbo inspekcijos darbuotojai zoologijos sodo vadovui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame nurodoma, jog zoologijos sode nuo 2014 m. spalio iki šių metų sausio nelegaliai dirbo du darbuotojai. Paaiškėjo, jog inspektorius išsikvietė patys "nelegalai", kuriems pasirodė, jog E. Legeckas su jais nevisiškai atsiskaitė už atliktus darbus.

Pats E. Legeckas aiškino, jog šie tik bandė dirbti ir mokėsi, tačiau nebuvo itin geri darbuotojai: esą juos teko šelpti, suteikti prieglobstį savo paties name. Be visa to, anot vadovo, "savanoriai" nedirbo, girtavo, valgė gyvūnams skirtą maistą ir tik norėjo pasinaudoti galimybe pas jį gyventi.

Apklausus "nelegalus", šie tikino, kad pats E. Legeckas jiems nurodydavo darbus ir už juos kas savaitę atsiskaitydavo. Nelegaliai dirbusi moteris šėrė gyvūnus, valė jų narvus, rūšiavo maistą ir panašiai, o vyriškiui buvo pavesta atlikti kai kuriuos ūkio darbus ir prižiūrėti egzotinius gyvūnus.

E. Legeckas nesutiko su Klaipėdos rajono apylinkės teismo verdiktu skirti 1,7 tūkst. eurų siekiančią baudą ir šį sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Apeliaciniame skunde zoologijos sodo vadovas tvirtino, kad "nelegalai" neatliko jokio darbo, dėl kurio būtų buvę susitarta, esą nebuvo tartasi dėl darbo vietos, funkcijų ar užmokesčio. Teismą buvo bandoma įtikinti, kad jie dirbo savanoriavimo pagrindais.

Vis dėlto šie argumentai teismo neįtikino: žemesnės instancijos teismo liepą priimtą nutarimą neskundžiama nutartimi buvo nuspręsta palikti nepakeistą.

Zoologijos sodo vadovas už analogišką nusikaltimą buvo teisiamas 2012 m. žiemą. Tuomet Darbo inspekcijos darbuotojai aptiko be sutarties dirbusį vyriškį. Nors ir tuomet skundė teismo nutartį, E. Legeckui vis tiek teko susimokėti 3 tūkst. litų siekiančią baudą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder