Už mokyklų patalpas - nauji įkainiai

Už mokyklų patalpas - nauji įkainiai

Nuspręsta keisti naudojimosi ugdymo įstaigų patalpomis tvarką - dabar valandinė patalpų nuoma jose tampa paslauga, kuriai apskaičiuoti ir bendri įkainiai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, anksčiau patalpas ugdymo įstaigose buvo leidžiama nuomoti valandomis, laisvu nuo užsiėmimų metu, tačiau tvarka buvo gana sudėtinga - reikėdavo kreiptis į miesto Tarybą, pateikti prašymą bei gauti leidimą nuomotis patalpas, nuomotojui ir nuomininkui sudarius sutartį reikėdavo ją užregistruoti juridinių asmenų registre, o nuomotojas turėdavo turtą apdrausti.

Pasak L. Prižgintienės, atsižvelgiant į tai, kad teisės aktai, susiję su turto nuoma, nenumato galimybės nuomoti patalpas valandomis, tokia veikla sprendimo projekte vadinama patalpų suteikimo paslauga.

Siūloma, kad ši paslauga būtų skirstoma į dvi dalis - kai patalpos suteikiamos sportinei, meninei ar mokomajai veiklai, ir kai patalpos suteikiamos vienkartiniams renginiams. Sprendimo projekte pateikiami ir įkainiai už šias paslaugas: kainą sudaro išlaidos šildymui, elektros energijos ir vandens sunaudojimas, patalpų ir inventoriaus amortizacija bei patalpų valymas, prireikus - ir budėtojo paslaugos. Numatyta, kad vienos valandos kaina vienkartiniams renginiams turėtų būti 103,58 Lt, arba 30 eurų.

Priklausomai nuo ploto, sporto salės nuoma valandai ne sporto mokykloms gali kainuoti nuo 20,72 iki 36,53 Lt be budėtojo paslaugos ir nuo 29,01 iki 42,82 Lt su budėtojo paslauga. Sporto mokykloms taikoma paslaugos kaina yra 70 proc. mažesnė (nuo 6,21 iki 10,36 Lt/val. be budėtojo ir nuo 14,5 iki 18,65 Lt/val. su budėtoju), kadangi kai kurios švietimo įstaigų patiriamos išlaidos dėl sporto mokyklų naudojimosi patalpomis yra centralizuotai apmokamos iš Savivaldybės biudžeto (pvz., šildymo). Naudojimosi aktų salėmis įkainiai - pora litų mažesni.

Visus įkainius dar turi patvirtinti miesto Taryba, bet artimiausiame posėdyje šis klausimas kol kas nenumatytas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder