Uosto direkcijos pajamos stabiliai didėja

Uosto direkcijos pajamos stabiliai didėja

Klaipėdos uostas toliau džiaugiasi stabiliai augančiais krovos ir pajamų rodikliais. Uosto direkcija per 8 šių metų mėnesius gavo 38,89 mln. eurų pajamų, t. y. 1,5 mln. eurų, arba per 4 proc., daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Prognozuojama, kad rugsėjį dėl grūdų krova dar labiau augs.

Klaipėdos valstybino jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus sako, kad rugpjūtis Klaipėdos uostui buvo labai geras - palyginti su pernai metų rugpjūčiu, krova padidėjo net 13,2 proc. Generalinių krovinių apyvarta padidėjo 4,3 proc., biriųjų - 0,6 proc. Konteinerių krova taip pat pamažu auga: tonomis beveik 3 proc., TEU (sąlyginis jūrinis vienetas) - 4,9 proc. Labiausiai uostininkus džiugina tai, kad atsigauna ir naftos produktų krova - šiemet rugpjūtį skystų krovinių perpilta net 48,9 proc. daugiau.

Klaipėdos uosto krova per pirmus 8 šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 4,6 proc. Be to, šių metų planas kol kas yra viršijamas - jau šiuo metu krovinių yra perkrauta 1,2 mln. t daugiau nei pernai.

Iš kaimyninių rytinės Baltijos jūros pakrantės uostų krova per pirmus 7 šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu, labiausiai augo Latvijos Ventspilio uoste - 18,3 proc., tačiau Rygos uoste sumenko 5,8 proc., o Estijos Taline - 7,5 proc.

Pasak A. Vaitkaus, toks nuosmukis Taline gali būti susijęs su tuo, kad labai sparčiai vystosi Rusijos uostai, ypač Ust-Lugos uostas, per metus kraunantis per 80 mln. t krovinių. Į jį perkelta nemažai taršių krovinių iš Sankt Peterburgo bei Primorsko.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder