Uostamiestis pasipuošė sakuromis

Uostamiestis pasipuošė sakuromis

Šeštadienį Klaipėdoje vyko sakurų sodinimo šventė. Po Naujųjų apaštalų bažnyčioje vykusio koncerto, ant kalvelės, esančios kampe tarp Taikos pr. ir Debreceno g., pasodinta 11 medelių. Tai – klaipėdiečio, Debreceno g. gyventojo Stepo Kakčio iniciatyva, sulaukusi didelio bendraminčių palaikymo.

Iš viso 50 medelių Klaipėdai dovanoja Aleksandro Stulginskio universiteto 53-ios laidos miškininkai, švenčiantys universiteto baigimo 25-metį ir daugelio iš jų 50-mečius. Dar 39 sakuras planuojama pasodinti ateinantį rudenį ar kitą pavasarį.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, vėliau nuotaiką kūrė Violetos ir Viliaus Tarasovų, mišraus choro "CANTARE", folkloro kolektyvo "Kuršių ainiai", džiazo pianisto Sauliaus Šiaučiulio bei Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko muzikiniai pasirodymai. Oficialią dalį užbaigė padėkų bei simbolinių dovanų įteikimas idėjos rėmėjams ir kitiems pagalbininkams. Iškart po to susirinkusieji pasodino medelius.

Iniciatorių idėja yra sukurti vaizdingą sakurų alėją nuo Debreceno skvero tęsinio iki Gedminų gatvės. Ši alėja, kartu su Savivaldybės planuojamu kurti sakurų parku tarp Žvejų kultūros rūmų ir Naujųjų apaštalų bažnyčios, sudarys vieną bendrą ansamblį. Anot V. Grubliausko, sakurų alėja neabejotinai taps žmonių traukos centru, tad reikia džiaugtis tokiais iniciatyviais miestiečiais ir dėkoti jiems už sunkų darbą.

„Žinau, jog Stepas Kaktys praėjo tikrus kryžiaus kelius tam, kad pavyktų realizuoti šį sumanymą – įtikinėti gausybę valdininkų įvairiose institucijose. Vienu metu jau ir pats buvau praradęs viltį ir buvau benuleidžiąs rankas padėti įgyvendinti šį sumanymą, tačiau mane įkvėpė žmona Inga. Ji man pasakė, kad galbūt kažkada sakurų sodu džiaugsis vaikai, anūkai, o prie šio grožio atsiradimo mieste būsime prisidėję ir mes“, - pasakojo V. Grubliauskas. Kartu su žmona ir vėl įsitraukę į šios idėjos įgyvendinimą, juodu džiaugiasi, kad Klaipėdoje sužydės japoniškos dvasios epicentras. Meras tiki, jog niekam nekils mintis pakelti rankos prieš šiuos medelius.

Klaipėdoje sodinami Vokietijoje apie 10-15 metų paauginti „Prunus Sargentii“ rūšies sakurų medeliai, kurie puikiai pritaikyti Lietuvos klimatui – sakuros atsparios net iki 35 laipsnių šalčiui. Vieno sakuros medelio kaina yra 210 Eur.

Beje, šalia ką tik pasodintų sakurų penktadienį pastatyta ir stilizuota sakuros skulptūra. Tai – padėkos visiems rėmėjams ženklas – ant kiekvieno sakuros lapelio įamžinti rėmėjų vardai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder