Universiteto viltys: tikisi pritraukti ukrainiečių studentų

Universiteto viltys: tikisi pritraukti ukrainiečių studentų

Gali būti, kad Klaipėdos universitete (KU) padaugės užsieniečių studentų - svarstoma jiems įsteigti paramos fondą. KU vadovybės akys krypsta į Ukrainą. Tikimasi, kad būtent iš jos Lietuvą užplūs norintieji studijuoti.

Pirmadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas susitiko su KU atstovais.

"Sprendimų nepriėmėme, tačiau aptarėme Rytų universitetų partnerystės šalių bendradarbiavimą ir paramą atvykstantiems studentams", - žurnalistams pasakojo humanitarinių mokslų daktarė Leta Dromantienė.

Anot jos, universitetas jau skiria 11 nemokamų vietų Rytų partnerystės ir Kazachstano universiteto studentams. "Ateityje galėtų būti ir daugiau", - sakė ji.

Susitikime dalyvavęs istorikas profesorius Alvydas Nikžentaitis prabilo apie mėlynojo proveržio strategiją - ambicingą uostamiesčio plėtrą iki 2030 metų.

"Joje didelis dėmesys skiriamas aukštąjam mokslui, taip pat - jauniems žmonėms pritraukti į universitetą. Miestas orientuojasi į tai, kad jame būtų daugiau gyventojų, jų būtų kiek įmanoma daugiau kvalifikuotų", - sakė jis.

Pasak A. Nikžentaičio, KU orientuojasi į studentus iš Ukrainos. "Ten yra (užmegzti, - aut. past.) tam tikri instituciniai kontaktai. Mano galva, labai palanki situacija susiklostė todėl, nes Klaipėdos miestas turi daug sutarčių su Ukrainos miestais, vienas pagrindinių partnerių galėtų būti Odesa", - kalbėjo profesorius

A. Nikžentaitis nesiryžo prognozuoti, kiek studentų galėtų padaugėti, tačiau pabrėžė, kad didesnio jų srauto tikisi iš Rytų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder