Universitetas pardavė nenaudojamą pastatą

Universitetas pardavė nenaudojamą pastatą

Praėjusią savaitę įvyko Klaipėdos universiteto (KU) nenaudojamo nekilnojamojo turto aukcionas. Jame parduotas Sportininkų g. 13 pastatas (buvęs Tęstinių studijų institutas) bei kiemo statiniai ir priklausinys – kiemo aikštelė. Naujieji savininkai planų neatskleidžia.

Objektą už 1 914 300 eurų įsigijo UAB „Antante“. Aukcionui iš anksto buvo registruotas tik 1 dalyvis, objekto kaina aukcione nepasikeitė.

Lėšos, gautos už šio objekto pardavimą, bus nukreiptos naujo studentų bendrabučio akademiniame miestelyje projektui rengti bei statybų pradžios darbams.

„Mūsų prioritetas – studijuojančiųjų Klaipėdos universitete gyvenimo sąlygų gerinimas. Dar šiemet norėtume, kad greta esamo naujo studentų bendrabučio pradėtų kilti dar vienas, 5-ių aukštų pastatas, kuriame būtų ne vien gyvenamosios patalpos, bet ir erdvės sportui, kitoms laisvalaikio veikloms“,- sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Planų neatskleidžia

Pastatą įsigijusios "Antante" atstovė Sandra Urnikienė sakė, kad šiandien dar anksti kalbėti apie planus.

"Svarstymų yra, bet nieko nesakom, kol nežinom tiksliai. Ėjom \į aukcioną turėdami viziją, tačiau sulaukėm pasiūlymų, dėl to ji gali šiek tiek koreguotis. Apsispręsti gali prireikti savaitės ar dviejų", - sakė S. Urnikienė.

Nors "Antante" nėra plačiai žinoma įmonė, oficialiai turinti tik vieną darbuotoją. Tačiau ji siejama su Klaipėdoje esančiu pastatu Klaipėdos senamiestyje Sukilėlių g. 12. Šiame pastate iki 1923 metų buvo prancūzų prefektūra. Daugiau nei prieš dešimtmetį buvo pristatyti planai šiame pastate įkurti viešbutį, tačiau tie planai taip ir liko neįgyvendinti.

S. Urnikienė yra žymaus Kauno verslininko Vidmanto Urnikio žmona. V. Urnikis yra nekilnojamojo turto verslu ir skalbimo paslaugomis užsiimančios Klaipėdos UAB "Rasa" savininkas, pajūryje vystantis ir daugiau projektų.

Dar du pastatai

Klaipėdos universitetas parduoda ir dar du pastatus. Tai buvęs KU Socialinių mokslų fakultetas arba Mokomasis-gamybinis korpusas ir greta jo esantis buvusios valgyklos pastatas Minijos g. 153 ir buvusio bendrabučio pastatas su garažu Malūnininkų g. 4 įvertinti atitinkamai 1 738 000 ir 1 354 500 eurų. Kol kas jų kainos mažinti neketinama, nes jaučiamas susidomėjimas šiais objektais. Naujas aukcionas numatytas jau kovo 9 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder