Tyrimą dėl KUL koordinuos organizuotų nusikaltimų skyrius

Tyrimą dėl KUL koordinuos organizuotų nusikaltimų skyrius

Išnagrinėjus balandžio 14 d. gautą Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) prašymą perduoti praėjusią savaitę pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje kitam teritoriniam prokuratūros padaliniui, trečiadienį Generalinėje prokuratūroje priimtas sprendimas minimą tyrimą perduoti Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui (ONKTS).

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, siekiant užtikrinti šio tyrimo objektyvumą, išsamumą bei pašalinti net tariamas prielaidas dėl šališkumo, Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė D. Pocienė, pažįstanti Klaipėdos universitetinėje ligoninės vadovą Vinsą Janušonį, nusišalino nuo šio ikiteisminio tyrimo.

Aukštesniojo prokuroro funkcijas šiame tyrime vykdys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo veiksmus pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybai.

Sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą buvo priimtas išnagrinėjus balandžio 8 d. gautą Sveikatos apsaugos ministro pasirašytą pareiškimą, kuris grindžiamas šioje ligoninėje atliktų patikrinimų metu nustatytomis aplinkybėmis bei išvadomis.

Prokuratūros vertinimu ikiteisminis tyrimas yra būtinas tam, kad jo metu būtų kruopščiai ištirti visi pateikti duomenys dėl galimų teisės aktų pažeidimų užtikrinant ligoninės personalui saugias darbo sąlygas bei užkertant kelią viruso Covid-19 plitimui tarp ligoninės personalo bei pacientų.

Tyrimo metu taip pat bus siekiama nustatyti susirgimų Covid-19 atvejų priežastingumą, už teisės aktų reikalavimų vykdymą atsakingus asmenis.

Šs ikiteisminis tyrimas pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, bet siekiant objektyviai įvertinti, ar yra pagrindas SAM pareiškime minimas aplinkybes vertinti kaip nusikalstamą veiką. Įtariamųjų šiame ikiteisminiame tyrime šiuo metu nėra.

Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškimas taip pat perduotas išnagrinėti ir Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams. Jie turėtų įvertinti, ar dėl pareiškime nurodytų aplinkybių yra pagrindas taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder