Trynukai į darželį pateks be eilės?

Trynukai į darželį pateks be eilės?

Klaipėdoje siūloma pakoreguoti priėmimo į darželius tvarką. Jei politikai tam pritars - tris ar daugiau vienu metu šeimoje gimusius vaikus auginančios šeimos turės pirmumo teisę patekti į ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Pagal dabar galiojančią tvarką be eilės į darželius priimami tik socialinės rizikos šeimose augantys vaikai, kai savivaldybės Vaiko gerovės komisija nusprendžia, kad tokiems vaikams būtina lankyti darželį.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, tokie atvejai išimtiniai, tad eiles mažai koreguoja. Pavyzdžiui, šiemet buvo patenkintas tik vienas toks atvejis, kai iš socialinės rizikos šeimos vaikas į darželį buvo įrašytas be eilės.

"Siūlome pirmumo teisę suteikti ir toms, šeimoms, kurios augina tris ir daugiau vienu metu gimusius vaikus. Auginti tiek vaikų nėra taip paprasta, tad reikėtų sudaryti sąlygas, kad tokioms šeimoms nekiltų problemų užrašant vaikus į darželį", - Klaipėdos miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitete pakoreguoti tvarką siūlė L. Prižgintienė.

Minėto komiteto nariai tam nedrįso prieštarauti, bet galutinį žodį dar turės tarti miesto Taryba.

Nuo sausio 1 dienos Klaipėdos miesto savivaldybėje oficialiai pradėjusi funkcionuoti elektroninė vaikų registracija į ikimokyklinio ugdymo įstaigas - vienintelis būdas užrašyti savo vaiką į eilę pageidaujamame darželyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder