Trečiadienį Klaipėdoje užkauks sirenos

Trečiadienį Klaipėdoje užkauks sirenos

Trečiadienį vyks gyventojų perspėjimo sirenomis sistemos patikrinimas, bus jungiamos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu ,,Dėmesio visiems“.

Patikrinimas vyks 11 val. 52 min., pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Gyventojai bus informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, radijo stotis „Saulės radijas“ bei „RS2“, taip pat per gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšių paslaugų tiekėjų tinklus, sistemą trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Informacija bus skelbiama ir per elektroninių sirenų garsiakalbius.

Telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama tinklalapyje adresu: www.gpis.vpgt.lt. Jeigu perspėjimo pranešimo savo mobiliajame telefone negavote, nors ir jį aktyvavote, prašome rašyti elektroniniu paštu [email protected].

Patikrinimo metu sirenos kauks 3 minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietines radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11 val. 52 min., ir tęsis iki 12 val. 03 min.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas Perspėjimo sistemos patikrinimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder