Tradicinėje augalų mugėje - kvapų ir spalvų simfonija

Tradicinėje augalų mugėje - kvapų ir spalvų simfonija

Šį savaitgalį sodo centras "Frezija" jau 15-ąjį kartą kviečia visus gamtos mylėtojus į tradicinę sodinukų ir dekoratyvinių augalų mugę "Pavasario spalvos".

Ko gero, nėra kitos tokios mugės, kurioje tarsi į Jūros šventę susirinktų visų Lietuvos regionų gėlių bei sodinukų augintojai. O šiemet į mugę panoro atvykti ir Lenkijos bei Latvijos sodininkai.

"Latviai atvežė daugiamečių gėlių sodinukų, siūlo ypač didelį lelijų daigų asortimentą. Per 15 metų mugė labai išsiplėtė. Šiemet joje sulaukėme net 147 dalyvių", - pasidžiaugė sodo centro "Frezija" direktorė Živilė Kristutienė.

Vakarų Lietuvos gyventojai ne veltui laukia šios tradicinės mugės, mat žino, kad čia ras viską, ko tik gali prireikti puoselėjant sodą ir daržą bei kuriant jaukią namų aplinką: nuo įvairiausių augalų iki sūpynių ar lauko baldų, sodo technikos, mažosios architektūros.

"Pasirinkimas išties labai didelis, be to, juk mugės metu galima ir pasiderėti", - minėjo Ž. Kristutienė.

Patogu ir tai, kad mugėje su specialistais galima pasikonsultuoti pačiais įvairiausiais klausimais, pavyzdžiui, kaip prižiūrėti opesnius augalus, įsirengti laistymo sistemą.

O kad atvykusiems būtų ne tik kur akis paganyti, šventėje šiemet nestinga ir įvairius skanėstus siūlančių prekybininkų.

"Pasikvietėme ir tautodailininkų, tad mugės lankytojai galės įsigyti ir mažosios architektūros gaminių ar rankų darbo pintinių. Žodžiu, plečiamės ir tampame tarsi nedidele Jūros švente. Visi atvykusieji tikrai maloniai praleis laiką, juolab kad ir oras malonus", - džiaugėsi jau vakar gausaus lankytojų būrio sulaukę mugės organizatoriai.

Tradicinis svetingas ir spalvingas Klaipėdą reprezentuojantis renginys tęsis iki sekmadienio, balandžio 17 d. Visi laukiami adresu Jaunystės g. 1, prie Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder