Tikisi gauti likusius leidimus grindiniui atnaujinti

Tikisi gauti likusius leidimus grindiniui atnaujinti

Kultūros paveldo departamentas neišdavė leidimų trijų gatvių - Aukštosios, Didžiosios Vandens ir Žvejų - atnaujinimo darbams. Tai nemenkas iššūkis Klaipėdos miesto savivaldybei, kuri planuoja atnaujinti senamiesčio grindinį.

Klaipėdos miesto savivaldybė nori atnaujinti septynias Klaipėdos senamiesčio gatves. Įrengti naują LED technologijos apšvietimą, atnaujinti gatvių važiuojamąsias dalis ir šaligatvius, sutvarkyti lietaus nuotekų sistemas ir atlikti įvairius kitus darbus planuojama Žvejų g. (nuo Tiltų iki Pilies g.), Daržų g. (nuo Pilies iki Aukštosios g.), Aukštojoje g. (nuo Daržų iki Didžiosios Vandens g.), Didžiojoje Vandens g. (nuo Aukštosios g. iki Tiltų g.), Vežėjų g. (nuo Turgaus g. iki Daržų g.), taip pat Teatro ir Sukilėlių gatvėse.

Anot paveldo saugotojų, negalima leisti, kad būtų išdraskytas važiuojamųjų gatvių dalių grindinys. O tai reiškia, kad šiose vietose nebus galima sutvarkyti jau visiems galvos skausmu tapusių lietaus nuotekų tinklų.

"Negalėčiau sakyti, kad pagrindiniai sunkumai iškilo dėl lietaus nuotekų tinklų. Savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento nuomonės išsiskyrė labiau dėl paties gatvės matymo. Kultūros paveldo departamentas labiau norėjo, kad atnaujinimo darbai sietųsi su tvarkyba, o ne su statyba", - kalbėjo už projektą atsakinga Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė po vakar įvykusio pasitarimo.

Anot patarėjos, dėl paveldosaugininkų draudimų parengiamieji darbai vyksta ne taip greitai, kaip norėtųsi. "Iš pradžių viskas buvo parengta bendrojoje statybinėje dalyje. Šiuo metu yra ruošiama tvarkybos darbų dalis. Ją planuojama užbaigti šią savaitę. Vėliau ji bus pateikta Kultūros paveldo departamentui. Kai gausime teigiamą atsakymą dėl tvarkybos dalies, tada gausime ir leidimą tolesniems darbams. Žinote, niekas taip greitai, kaip norėtųsi, nevyksta, tačiau leidimus gauti vis vien viliamės ir laukiame, kada galėsime planus įgyvendinti", - pasakojo I. Kubilienė.

Bendra preliminari projekto vertė - beveik 5 mln. Eur. Projektas turi būti įgyvendintas per 24 mėnesius. Taip pat šis projektas įtrauktas į Klaipėdos miesto integruotą teritorijos vystymo programą, Klaipėdos miesto savivaldybės 2020-2022 metų strateginį veiklos planą ir Klaipėdos miesto darnaus judumo planą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder