Teatro aikštę sušildė gerumo akcija

Teatro aikštę sušildė gerumo akcija

Sekmadienį klaipėdiečiai vėl rinkosi į Teatro aikštę. Čia juos sukvietė senamiesčio jaunimo klubas Rotaract“, kurio iniciatyva surengta akcija „Gerumas kuria stebuklus“. Miestiečiai buvo vaišinami įvairiais skanėstais, kuriuos dovanojo uostamiesčio kepyklėlės, o šakočiai buvo atvežti net iš Šilutės.

Akcijos metu žmonės buvo kviečiami aukoti. Šiemet visos paaukotos lėšos bus skirtos šeimai, auginančiai vaiką, turintį autizmo sutrikimą. Negana to, ją ištiko dar viena bėda - tėvas susirgo vėžiu, jam paskutinė stadija, šeima nebeturi tiek lėšų, kiek reikia 4,5 metukų vaiko terapijai, mokėti už psichologo bei gydytojų pagalbą.

Pasak klubo prezidentės Editos Kentrės, pinigai žmonėms nėra atiduodami. Klubas apmoka paslaugas, kad būtų garantuotas, jog lėšos panaudotos tik tam, kam buvo rinktos.

Atėjusiųjų į aikštę laukė ir tam tikros įdomybės, ne tik vaišės: jie galėjo pabandyti patys išsilieti žvakę. Čia stovėjo skrynia, į kurią buvo galima įdėti savo dovaną, o sau pasiimti kitą. Taigi vykos savotiškas pasikeitimas dovanėlėmis.

Akcijoje dalyvavo ir VšĮ „Linksmosios pėdutės“ atstovai su šuniukas ir klaipėdiečiams pasakojo apie kaniterapiją, apie tai, kaip bendravimas su šuniukais padeda vaikams, turintiems autizmo sutrikimą.

Renginio organizatoriai Teatro aikštėje buvo iki tol, kol neišdalino visų kepinių. Vienais metais jie išsiskirstė tik 19 val., kartais - 17 val.

Šį sekmadienį renginys prasidėjo 11 val., tad nemažai žmonių atėjo gana anksti vien tam, kad šiam tikslui paaukotų pinigų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas vienas iš tų, atėjusių į aikštę dėl konkretaus tikslo. „Tai labai graži akcija prieš Kalėdas, kai visi mes dalinamės gerumu. Jaunimas visada pasirenka vieną šeimą, kurią nori paremti. Galima tik pasidžiaugti, kad pastaruoju metu klaipėdiečių, dalyvaujančių tokiuose renginiuose, vis daugėja. Tai reiškia, kad mes patys šiek tiek geriau gyvename, tad galime užjausti ir paremti kitus“, - sakė S. Budinas.

„Manau, kad tokios akcijos geriau nei aukojimas telefonu, kai nežinome, kam tie pinigai iš tikrųjų atitenka. Čia toks tikslingesnis aukojimas“, - sakė ponia Renata, įmetusi pinigėlius į dėžutę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder