Taryboje - nauja frakcija

Taryboje - nauja frakcija

Praėjusiame Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje susiformavo nauja frakcija pavadinimu "Už ateities Klaipėdą". Į ją susibūrė keturi politikai: Elida Mantulova, Vytis Radvila, Judita Simonavičiūtė ir Vaida Raugelė.

Visi keturi politikai į miesto Tarybą pateko su visuomeniniu rinkimų komitetu "Vytautas Grubliauskas ir komanda". Iki susibūrimo į naują frakciją ketveriukė darbavosi frakcijoje "Už Klaipėdą".

Pasak naujai susibūrusios frakcijos "Už ateities Klaipėdą" pirmininkės E. Mantulovos, minčių apie tokį ėjimą buvo apie pusmetį.

"Kartais norisi didesnės, platesnės diskusijos koalicijoje, kitų nuomonių ir kad jos būtų išgrynintos atskirose grupėse. Norime akcentuoti grupę kaip pagalbą verslui, investicijoms, Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijai ir gyventojų dalyvavimui procesuose.

Kiti politikai galbūt stipresni švietimo, sporto, socialiniuose klausimuose. Mes norime koncentruotis į išvardytus klausimus. Naujos frakcijos susikūrimas yra stiprinimas, o ne kažkoks skaldymas", - sakė E. Mantulova.

Pasak politikės, konkrečios priežasties išeiti iš frakcijos "Už Klaipėdą" nebuvo.

"Suprantama, kad frakcija susikūrusi su patyrusiais politikais. Mes, jaunesnės kartos politikai, galbūt norime greitesnių pokyčių. Norime, kad ir veržlios grupės nuomonė būtų išgirsta. O to veržlumo kartais yra pasigendama", - teigė E. Mantulova.

Teigiama, kad naujoji frakcija, įgyvendindama koalicinę programą, ir toliau tęs darbą Savivaldybės tarybos daugumoje.

Frakcija "Už ateities Klaipėdą" kaip prioritetinį uždavinį išsikėlė kuo greičiau suderinti ir patvirtinti naują miesto bendrąjį planą, taip pat prisidėti prie Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos "Klaipėda 2030".

Klaipėdos savivaldybės taryboje tai jau šeštoji frakcija. Be frakcijų "Už ateities Klaipėdą", "Už Klaipėdą" yra ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos, taip pat "Titov ir teisingumas" grupė. Frakcijai nepriklauso vienintelė Nina Puteikienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder