Taryba įvertino Savivaldybės valdomų įmonių ataskaitas

Taryba įvertino Savivaldybės valdomų įmonių ataskaitas

Klaipėdos savivaldybės Taryba ketvirtadienį vykusiame posėdyje svarstė klausimus dėl pateiktų Savivaldybės valdomų įmonių praėjusių metų veiklos ataskaitų. Iš aštuonių įmonių, kuriose Savivaldybė valdo daugiau nei 50 proc. akcijų, buvo nepritarta tik UAB „Gatvių apšvietimas“ metinei ataskaitai.

Tiesa, šį mėnesį vykusiame jau antrajame Tarybos posėdyje buvo vertinamos ir kelių viešųjų įstaigų ataskaitos.

Neįtiko tik viena įmonė

Iš aštuonių Savivaldybės valdomų įmonių buvo pradėta nuo UAB „Vildmina“, kuri geriau žinoma kaip miesto pirtis. Ir nors įmonės metinei veiklos ataskaitai buvo pritarta, po balsavimo Tarybos narė Alina Velykinė ragino kolegas imtis ryžtingų veiksmų ir tokios teikiamos paslaugos atsisakyti.

Tokių paslaugų rinkoje – daug. Grąžos – jokios. Reikia politinio sprendimo. Šios paslaugos yra netikslingos. <...> Mums nebereikia tų paslaugų. Rinka pasikeitė, pasikeitė situacija, pagerėjo žmonių gyvenimo sąlygos“, - sakė A. Velykienė.

Pritarimo sulaukė ir UAB Senasis turgus bei UAB Naujasis turgus. Tiesa, jau ateinantį mėnesį UAB Senasis turgus turėtų oficialiai turėti patvirtintą akcininkų sutarties projektą.

„Esame susitarę su galimu privačiu investuotoju. Jeigu pavyks viską suderinti, birželį teiksime tvirtinti akcininkų sutarties projektą“, - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Tarybos narių pritarimo sulaukė ir UAB „Klaipėdos autobusų parko“, UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro, AB „Klaipėdos energijos“ ir AB „Klaipėdos vandens“ metinės veiklos ataskaitos.

O štai vienintelė neigiamo atsakymo sulaukė šiuo metu nuolatinio vadovo neturinti UAB „Gatvių apšvietimas“. Pasak laikinai įmonėje vadovo pareigas einančio Vaido Ramanausko, dėl bendrovės veiklos 2017-2020 metais buvo kreiptasi į ikiteisminę instituciją. Pastaroji pradėjo tyrimą dėl galimai padarytų tam tikrų baudžiamojo kodekso veiksmų.

„Kad pradėtas tyrimas, sužinojau maždaug prieš kelias dienas“, - sakė V. Ramanauskas.

Vertino ir viešąsias įstaigas

Ketvirtadienį Tarybos posėdyje buvo įvertintos ir Savivaldybės viešųjų įstaigų „Klaipėdos šventės“ bei ekonominės plėtros agentūros „Klaipėda ID“ ataskaitos.

Didžiuosius miesto renginius organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ sulaukė priekaištų ne dėl savo veiklos turinio, bet dėl kitų dalykų, pavyzdžiui, atlyginimų, įstaigoje dirbančių žmonių tarpusavio ryšių ir t. t.

Vis dėlto politikai gyrė įstaigos darbo kokybę ir pabrėžė, kad „Klaipėdos šventės“ išsilaiko save ir gali būti pavyzdžiu, kaip gerai gali dirbti Savivaldybės pavaldume esanti įstaiga. Praėjusius metus „Klaipėdos šventės“ užbaigė turėdamos 5,6 tūkst. eurų pelno.

Daugiau kritikos ir diskusijų sulaukė miesto ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“, kurios tikslas yra gerinti investicinę aplinką, pritraukti investuotojų, skatinti verslumą, pritraukti ir išlaikyti talentus, gerinti miesto įvaizdį.

„Klaipėda ID“ valdyba praėjusių metų veiklą įvertino teigiamai, tačiau turėjo pastabą, kad strateginės jos veiklos kryptys galėtų būti valdomos efektyviau, o finansiniai resursai tvarkomi griežčiau, mat veiklos sąnaudos buvo didesnės už pajamas (atitinkamai 616 039 Eur ir 585 780 Eur).

Tarybos nariams užkliuvo tai, kad „Klaipėda ID“ priklauso ir „Kultūros fabrikas“, įkurtas kaip inkubatorius, tačiau abi įstaigos turi po savo atskirą vadovą. Tačiau šiuo metu „Klaipėda ID“ nuolatinio vadovo neturi – pareigas laikinai eina „Kultūros fabriko“ vadovė Raimonda Masalskienė.

Pripažinta, kad praėję metai įstaigai buvo sunkūs, tačiau tikimasi, kad išrinkus naują nuolatinį vadovą bus sulaukta proveržio.

Akcentuota, kad jaučiama „Klaipėda ID“ komunikacijos stoka ir net buvo užsiminta apie galimybę įstaigą restruktūrizuoti. Taip pat išsakytas siūlymas suburti darbo grupę, kuri išanalizuotų šios įstaigos veiklą ir pateiktų rekomendacijas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder