Taisys Pamario gatvės pavadinimo nesusipratimą

Taisys Pamario gatvės pavadinimo nesusipratimą

Nuo P. Lideikio g. iki pat Karklės besidriekiančiai Pamario gatvei žadama suteikti naują vardą. Pasiūlymų, kaip galėtų skambėti palei jūrą besidriekianti gatvė, laukiama iš visų neabejingų miestiečių.

"Tai - kuriozinis neatitikimas. Palei pajūrį driekiasi Pamario gatvė. Iš kur tokia klaida? Lietuvos folklore dažnai vartojami žodžiai "marios", "marelės", "pamariais", tačiau turima omenyje jūrą. Tačiau mes Klaipėdoje turime marias ir jūrą. Turime ir Pajūrio gatvę, bet ji yra Tauralaukyje. Aš manau, kad dabar, kai tvarkoma ši gatvė, yra puiki proga šią klaidą ištaisyti, nes atrodome juokingai", - Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje siūlė jos pirmininkas Vytautas Čepas.

Jis prisiminė ne kartą sulaukęs skambučių ir jį žmonės netgi sustabdydavo gatvėje pasiteirauti, kada gi šis nesusipratimas bus išspręstas.

NESUSIPRATIMAI? Nesusipratimų dėl gatvių pavadinimų Klaipėdoje nemažai: kokią gi informaciją suteikia Apynių, Garažų, Šienpjovių, Raganių, Debesų gatvės? Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Gatvės pavadinimas problemos nekelia, jei jis nesidubliuoja. Tačiau šiuo atveju kalbame apie informatyvumą. Juk jūra - tai ne marios", - neatlyžo jis.

Tačiau, pasak kitų komisijos narių, tokių nesusipratimų Klaipėdoje ir šalia jos yra daug: kokią gi informaciją suteikia Apynių, Garažų, Šienpjovių, Raganių, Debesų gatvės?

Nuskambėjo pasiūlymas gatvę pavadinti Girulių plentu ar gatve, tačiau kiti komisijos nariai pasiūlymų neturėjo. Sukeisti Pamario ir Pajūrio gatves esą taip pat būtų netikslinga.

"Manau, kad dar reikia padiskutuoti šiuo klausimu, kokios bus pasekmės", - teigė istorikas Vygantas Vareikis.

Vis dėlto komisija sutiko, jog reikia keisti gatvės pavadinimą ir sprendžiant šį klausimą nuskambėjo pasiūlymas įtraukti ir klaipėdiečius.

"Vakarų ekspresas" laukia miestiečių pasiūlymų, kaip kitaip galėtų skambėti Pamario gatvė. Pasiūlymų, kurie bus perduoti komisijos atstovams, laukiame el. pašto adresu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder