Taiso medžių sodinimo broką

Taiso medžių sodinimo broką

Atidūs klaipėdiečių dėmesį dar praėjusią savaitę atkreipė dėmesį, kad K. Donelaičio gatvėje atkasinėjami medeliai ir palei jų šaknis įstatomi kuolai. Miestiečiai svarstė, ar dėl tokių darbų medeliai nenudžius, nesulėtės jų augimas.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė paaiškino, kad K. Donelaičio gatvėje vykdant šaligatvių remonto darbus ir atnaujinant dangas nauji medžiai buvo pasodinti keliais centimetrais aukščiau šaligatvio lygio.

"Rangovas UAB "Klaipėdos želdiniai" prisiėmė atsakomybę už padarytą broką. Vasaros metu medžiai nebuvo judinti dėl vegetacijos periodo, todėl dabar "Klaipėdos želdiniai" želdinius taiso taip, kad būtų galima uždėti šaknų groteles", - komentavo J. Rimkienė.

Ji pridūrė, kad už šiuo metu atliekamus darbus mokama nebus, nes "Klaipėdos želdiniai" taiso savo padarytus trūkumus. Buvo tikimasi, kad praėjus kuriam laikui nuo medelių pasodinimo puri žemė susigulės ir medelių šaknys nusileis žemiau, tačiau taip nenutiko.

Be to, norima želdinius apsaugoti įrengiant apsaugines kamienų ir šaknų groteles.

NEKAINUOS. Savivaldybės atstovai tvirtina, kad už šiuo metu atliekamus darbus mokama nebus. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Pakeitus Donelaičio gatvėje senus medžius į naujus medelius buvo pastebėta, kad parkavimo vietose prie Vaikų ligoninės ir prie menų akademijos, parkuodami automobilius vairuotojai sulaužo medžių atraminius kuolus, nuvažinėja pomedžius, o tai atsiliepia medžių gyvybingumui. Todėl parkavimo vietose ir prie jų nuspręsta augančius medžius apsaugoti apsauginėmis kamienų ir šaknų grotelėmis. Kad medžių šaknų sistema normaliai funkcionuotų, tarp sumontuotų grotelių ir šaknų gumulo turi likti laisvas tarpas orui, drėgmei, trąšoms pasiskirstyti ir patekti į šaknyną, todėl norint uždėti šaknų groteles tenka medžių šaknų gumulą įleisti giliau, pagilinant duobę. Su šiais darbais medžiai įtvirtinami, šaknų gumulą suveržiant diržais", - pasakojo J. Rimkienė ir pridūrė, kad tokia technologija yra populiari užsienio šalyse.

Specialistės teigimu, rangovas garantuoja už medžių gyvybingumą ir kokybę, o jeigu jie nudžius, rangovas įsipareigoja atsodinti tokio pat dydžio ir rūšies medelius.

Iš viso bus giliau įleidžiama apie 40 medžių, darbai turėtų būti baigti šią savaitę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder