Švęsti aludarių dieną lietus nesutrukdė

Švęsti aludarių dieną lietus nesutrukdė

Šiandien alaus darykla „Švyturys“ antrą kartą pakvietė visuomenę kartu švęsti profesinę šventę – aludarių dieną. Praėjusiais metais darykla pirmą kartą atvėrė duris miestelėnams, pasakojo apie alaus gaminimo subtilybes, rengė degustacijas. Renginys 2014-aisiais sulaukė didelio pasisekimo – sulaukta per 5000 lankytojų. Šiemet šventė – gerokai išaugusi, buvo tikimasi sulaukti dvigubai daugiau lankytojų nei pernai.

Šiuos aludarių planus pakoregavo iš dangaus popiet prapliupęs lietus, kiaurai merkęs nespėjusius po stogu pasislėpti lankytojus, tačiau šių buvo išties nemažai. Skaičiuota, kad jau iš ryto per porą valandų darykloje apsilankė per tūkstantį svečių, kurie klausėsi grupės „Arbata“, Edgaro Lubio, „Deeper Upper“ koncertų. Tikimasi, kad didžiausias minias sutrauks didieji vakaro koncertai, kuriuose pasirodys "Colours of Bubbles“, "Biplan“, Jazzu ir Leonas Somovas, klaipėdiečių repo muzikos kolektyvas "Jama &W", o po vidurnakčio vakarėlį surengs atlikėjas "Ba". Pasak daryklos atstovų, nuo 22 val. koncertai vyks ne lauke, o daryklos sandėlyje įrengtoje scenoje, kad triukšmas netrukdytų aplinkiniams gyventojams.

„Praėjusiais metais šventę surengėme gana spontaniškai, tačiau rezultatai viršijo lūkesčius, susidomėjimas buvo milžiniškas. Matome, kad tai, jog mes žmones įsileidžiame į daryklą, pasakojame, rengiame degustacijas, didina jų supratimą apie alų, skatina alaus kultūros puoselėjimą Lietuvoje“, - sakė Alaus kategorijos plėtros vadovas Andrius Bagdzevičius.

Vyriausioji „Švyturio“ aludarė Džuljeta Armonienė šypsojosi, kad šiandien sulaukė ne vieno namuose alų verdančio smalsuolio klausimų, kaip pagerinti naminio alaus skonį, jį paįvairinti, - klausimai tapo įdomios diskusijos su daryklos lankytojais pradžia.

A. Bagdzevičiaus teigimu, šventėje šiemet lankytojams ne tik pristatoma 13 alaus rūšių, bet pasikviesta ir 11 maisto meistrų – siūloma paragauti ispanų, italų, amerikiečių, meksikiečių, indų ir kitų šalių virtuvių patiekalų, kolumbietiškos kavos, naminių ledų.

„Švyturio“ atstovas A. Bagdzevičius džiaugėsi, kad šiemet Aludarių dienos šventė Klaipėdoje tampa savotišku festivaliu, kuriame galima praleisti visą pusdienį ar net ilgiau – apžiūrėti daryklą ekskursijose, susipažinti su alaus gaminimo procedūromis, dalyvauti degustacijose, mėgautis maistu ir muzika.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder