Šventės Teatro aikštėje - be fejerverkų

Šventės Teatro aikštėje - be fejerverkų

Po vakarykščio Klaipėdos policijos viršininko Alfonso Motuzo susitikimo su meru Vytautu Grubliausku paaiškėjo, jog šiemet dėl žmonių saugumo ir lengvai sunaikinamų brangių Teatro aikštės puošmenų šventinių renginių metu bus draudžiama naudoti pirotechnikos priemones. Be to, pareigūnai žada akyliau stebėti bėdų galinčius pridaryti klaipėdiečius.

"Bendraujame ir su švenčių organizatoriais. Renginių metu numatyta naudoti nepigius šventinius akcentus, tad tai mus vers sutelkti didesnį dėmesį į juos. Svarstome galimybę Teatro aikštėje numatyti draudimą naudoti pirotechnikos priemones", - sakė A. Motuzas.

Konkrečių datų kol kas dar nėra, bet žadama, jog nuo kitos savaitės bus paskelbti įspėjimai apie tokį draudimą ir jis, ko gero, galios iki sausio 6-osios.

Į tokį pasiūlymą palankiai žiūrėjo ir meras Vytautas Grubliauskas, kuris vakar žadėjo įpareigoti Savivaldybės administracijos direktorių parengti atitinkamą įsakymą.

A. Motuzas pridūrė, jog nemažas dėmesys šįsyk bus skirtas ir šventės dalyviams. Švenčių metu patruliuos gausios policininkų pajėgos, tačiau šiemet akyliau bus tikrinami žmonės: į šventės teritoriją neįleidžiami neblaivūs asmenys, turintys stiklinės taros, pirotechnikos ar kitokių pavojų galinčių kelti daiktų.

Susitikimo metu vakar šnekėta ir apie kurį laiką nebepraktikuojamą jėgos struktūrų ataskaitų teikimą miesto politikams. Norima, jog sausį pirmieji ataskaitą apie veiklą ir situaciją mieste duotų policijos atstovai, o vėliau - priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir prokuratūros žmonės. Užsiminta ir apie policijos reformą - jau kitąmet ji stipriau palies Klaipėdą. Žadama, kad kabinetuose dirbantys policijos darbuotojai vis dažniau rodysis gatvėje ir dirbs su žmonėmis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder