Svečiai iš Donecko mokėsi iš klaipėdiečių

Svečiai iš Donecko mokėsi iš klaipėdiečių

Šešiolikos asmenų delegacija iš Rusijos neokupuotos Donecko srities dalies Ukrainoje atvyko į Lietuvos pajūrį pasisemti savivaldos patirties. Delegacija, kurią sudaro nedidelių miestų savivaldybių atstovai, politikai, administracijos darbuotojai, ekonominio Ukrainos vystymo atstovai, domėjosi beveik viskuo.

"Kaip renkama miesto valdžia, kiek Taryboje narių, ar jie gauna atlyginimus, kokios mero ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos bei atsakomybės, kodėl nėra apskričių centrų, seniūnijų ir kokios seniūnaičių funkcijos", - susitikimo metu mero Vytauto Grubliausko klausinėjo svečiai.

Teiravosi ukrainiečiai ir apie komunikaciją su miestiečiais. Klausė mero, kaip šis sužino svarbiausias miesto problemas, kaip aktyviai miestiečiai domisi ir patys dalyvauja, priimant svarbius sprendimus.

Akivaizdu, kad svečiams užkliuvo neprižiūrimas nekilnojamasis turtas Klaipėdos senamiestyje, nes nuskambėjo klausimas, kokios sankcijos taikomos jo savininkams. Delegacijos dalyviai domėjosi Europos Sąjungos finansuojamais projektais, jų galimybėmis bei valdymu, ir įspūdingais medžio raižiniais išsiskiriančios Klaipėdos miesto vadovo kėdės istorija.

Vėliau susitikę su Savivaldybės administracijos darbuotojais svečiai klausinėjo ir apie miesto ūkį, kaip antai planus Klaipėdos pietinėje dalyje sukurti 1000 naujų automobilių stovėjimo vietų. "Pastaroji problema egzistuoja ir Ukrainoje. Juk visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje daugiabučių rajonai buvo statomi tokiu pat principu. Tad dabar automobiliams vietos prie namų neužtenka ne tik lietuviams. Todėl sprendimo būdai ir sulaukė tokio susidomėjimo", - pasakojo viešnagės organizatorė Jurgita Gazarian.

Svečių iš Donecko regiono viešnagė į Lietuvą organizuota, įgyvendinant Jungtinių Tautų vystymo programą Ukrainoje. Ukrainiečių vizito Klaipėdoje kuratorė Jurgita Gazarian pažymėjo, jog svečiai atvyko iš regiono, kuris yra šalia Rusijos okupuotos Ukrainos teritorijos, kur šiuo metu ypač aktualūs ir svarbūs savivaldos, teritorijų plėtros ir infrastruktūros gerinimo klausimai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder