"Švari Dangė": dėmesys gamtai ir miestiečių bendrystė

"Švari Dangė": dėmesys gamtai ir miestiečių bendrystė

Šeštadienį Rotary klubas „Concordia 1826“ ir klubo partneris - asociacija „Mano miestas Klaipėda“ jau septintą kartą kvietė miestiečius švarinti savo miestą. Šiemet ekologinė-edukacinė akcija pavadinta "Švari Dangė", mat organizatoriai siekia, kad miesto upei būtų grąžintas Dangės pavadinimas ir tikimasi, kad tokia diena artėja.

Organizatoriai kvietė valyti upės vandens paviršių ir pakrantes. Tvarkytojai dirbo eidami pakrante, keletas žmonių šiukšles rinko važiuodami dviračiais link Tauralaukio, o upėje dirbo narai.

"Atvirai pasakius, šiukšlių yra mažiau, jaučiasi, kad žmonės jaučia atsakomybę. Upės dugne irgi nelabai daug ką radome, nes pakilęs vanduo, buvo sunku ieškoti. Tačiau rado keletą senų padangų, senus batus, įvairių smulkesnių daiktų", - pasakojo "Concordia 1826" prezidentas Virginijus Jurgelevičius.

Pasibaigus tvarkymuisi, akcijos dalyviai pakrantėje surengė pikniką bei klausėsi paskaitos. Nacionalinės žuvies atrankos komisijos narys Antanas Kontautas pasakojo apie nacionalinę žuvį lyną - kur ši žuvis gyvena, kaip elgiasi, kaip veisiasi.

"Po paskaitos kartu su socialiniais partneriais "Mano miestas Klaipėda" paleidome keturis lynus. Ant vienos žuvies užkabinome specialų pakabuką. Jei kas pagaus, nufotografuos tą lyną ir jį paleis, o nuotrauką atsiųs mūsų klubui, gaus 100 eurų premiją. Pernai buvome paleidę karpį su tokiu ženkliuku, buvome pažadėję 200 eurų, bet niekas neatsiliepė. Tad žvejams norime palinkėti - nei žvyno, nei uodegos", - juokėsi V. Jurgelevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder