Susibūrimų neužfiksuota, bet daug įspėjimų dėl kaukių

Susibūrimų neužfiksuota, bet daug įspėjimų dėl kaukių

Policija praneša, kad klaipėdiečiai per Vėlines buvo gana drausmingi, didelių mašinų ir žmonių srautų neužfiksuota. Tačiau įspėtų žmonių dėl kaukių nedėvėjimo nemažai. Sekmadienį įspėjimus gavo daugiau nei 200 žmonių. Daugelis jų nežinojo, kad kaukes reikia dėvėti ir lauke.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromena Grauslienė, pasikalbėjusi su kelių policijos pareigūnais, konstatavo, kad šiemet situacija prie kapinių, palyginti su ankstesniais metais, tikrai rami.

"Ko gero, žmonių srautai proporcingai pasiskirstė. Buvo matyti, kad jie, ypač prie Lėbartų kapinių, yra šiek tiek didesni negu paprastomis dienomis, tačiau nebuvo tokie, kokius buvome įpratę tradiciškai matyti ilgąjį lapkričio savaitgalį. Manome, kad galbūt arba žmonės išgirdo mūsų prašymą šiemet susilaikyti nuo važiavimo į kapines, arba srautai buvo tolygiai pasiskirstę. Tik lapkričio 1 d. šiek tiek didesni mašinų srautai buvo fiksuoti prie Lėbartų kapinių", - sakė A. Grauslienė.

Vėlinių savaitgalį, spalio 31-lapkričio 1 d., Klaipėdos apskrities pareigūnai visuose apskrities miestuose vykdė prevencines ir policines priemones, kurių metu tikrino, ar piliečiai nepažeidžia viešosios tvarkos, ar laikosi Vyriausybės nurodymų viešose vietose dėvėti kaukes, nesibūriuoti. Be to, Kelių policijos tarnybos pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą.

Spalio 31 d. pareigūnai informavo, kad prie kapinių situacija rami, spūsčių nebuvo, tačiau patruliavę pareigūnai dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo visoje apskrityje įspėjo 84 piliečius, iš kurių 52 žmones Rietave, 8 Plungėje, 24 Klaipėdoje. Pareigūnai surašė 2 protokolus pagal LR ANK 45 str. - vieną Plungėje ir vieną Klaipėdos rajone.

Lapkričio 1 d. srautai prie apskrities kapinių buvo gana nedideli, nedidelės spūstys fiksuotos prie Lėbartų kapinių 13-16 val. Dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo įspėti 233 asmenys, pagal LR ANK 45 str. surašyta 11 protokolų - Plungėje 4 (3 už kaukių nedėvėjimą ir 1 už saviizoliacijos pažeidimą), Klaipėdoje - 7.

Pasak A. Grauslienės, pirmiausia pareigūnai žmones įspėja, kad užsidėtų kaukes. Daugelis atsiprašo, sako pamiršę, nežinoję, kad ir lauke reikia jas dėvėti. "Jeigu įspėti piliečiai piktybiškai atsisako užsidėti kaukę, nieko kito nebelieka kaip tik surašyti protokolą", - sakė policijos pareigūnė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder