Šunys namus suranda net užsienyje

Šunys namus suranda net užsienyje

Nors gyvūnų teisių aktyvistai deda didžiules pastangas apsaugoti kuo daugiau naminių keturkojų nuo skriaudikų ir netinkamo žmonių elgesio, vis dar opia problema išlieka šunų laikymas lauke, pririšus juos prie grandinių.

Gyvūnų globos namai "Linksmosios pėdutės" sukūrė reklaminį vaizdo klipą, kuriuo skatina gyventojus atsisakyti šio įsisenėjusio požiūrio ir priimti gyvūną į savo namus ne kaip kiemo sargą, o kaip ištikimiausią draugą.

Parengtos socialinės reklamos esmė - dar kartą priminti žmonėms, koks socialus gyvūnas yra šuo ir kaip svarbu jam yra būti kuo arčiau savo šeimininko.

"Šuns turėti neprivaloma. Kiemas gali būti ir be šuns. Namai irgi gali būti be šuns. Jei neturi galimybės šuniui skirti laiko ir vietos savo namuose, visada turi galimybę tiesiog neturėti šuns", - tokiu įrašu kartu su vaizdo klipu dalijosi "Linksmųjų pėdučių" įkūrėja Simona Šakinytė.

Šunys, didžiąją dalį savo ir taip neilgo gyvenimo praleidę prie grandinės, į "Linksmąsias pėdutes" atvežami iš įvairių Lietuvos miestų. Tačiau pradėjus garsiai apie tai kalbėti, gyvūnų prieglauda susilaukė itin daug kreipimųsi ne tik iš mūsų šalies, bet ir iš užsienio.

"Žmonės į mus kreipiasi konkrečiai dėl šių keturkojų globos. Būna ir taip, kad gyvūnų mylėjotai patys asmeniškai kreipiasi į lauke laikomo šuns savininkus prašydami atiduoti gyvūną", - pasakojo gyvūnų globos namų įkūrėja ir vadovė.

Ji teigia, kad ypač suomiai labai domisi tokiais nuskriaustais šunimis.

"Jų požiūris yra visiškai kitoks. Ten gyvenantys gyvūnų mylėtojai kaip tik nori priimti į savo namus tokį šunį, kuris prieš tai gyveno itin sunkiomis sąlygomis arba jau yra senas ir niekas jo nebenori", - apie bendradarbiavimą su užsieniečiais kalbėjo S. Šakinytė.

Vėliau naujieji šeimininkai atsiunčia nuotraukas, kuriose užfiksuoti prieglaudos globotiniai, miegantys lovose tarp pagalvėlių. "Suomiai labai didžiuojasi, kad tokie, atrodo, niekam nebereikalingi keturkojai dabar gali gyventi kaip visaverčiai šeimos nariai", - džiaugėsi įkūrėja.

Praėjusiais metais 12 iš globos įstaigos paimtų šunų savo naujus namus atrado užsienio valstybėse. Šiemet tokių laimingųjų bus beveik keturiasdešimt.

"Tokiai mažai prieglaudai kaip mūsų tai tikrai yra dideli skaičiai. Lietuvos gyventojai praėjusiais metais naujus namus padovanojo 189-iems mūsų globotiniams", - komentavo pašnekovė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder